Notícies

Detall notícia

14/02/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

El 5G centra la primera jornada de #L’H MOBILE TECH

EXPERTS DE L’ÀMBIT DE LES NOVES TECNOLOGIES I EL 5G DONEN A CONÈIXER LES NOVETATS QUE APORTARÀ EL DESPLEGAMENT D’AQUESTA EVOLUCIÓ TECNOLÒGICA
La jornada ‘Emprendre a la ciutat del segle XXI’ ha sigut la primera sessió del programa #LHMobileTech “La revolució de les comunicacions mòbils”, que organitza l’Ajuntament amb la col•laboració de GSMA amb motiu de la celebració del Mobile World Congress 2019.

L’equipament municipal Gornal Activa de L’Hospitalet va acollir ahir a la tarda aquesta primera jornada que va reunir una setantena d’assistents. A través de tres ponències es van donar a conèixer  les novetats i beneficis que aportarà el desplegament del 5G, una evolució tecnològica que redefinirà la manera d’entendre la Internet de les coses. 

La inauguració de l’acte va ser a càrrec de la Regidora de Turisme, Rocio Ramírez, qui va aprofitar l’ocasió per encoratjar als emprenedors assistents a seguir treballant en la creació de noves oportunitats laborals que en un futur, no gaire llunyà, donaran resposta a les necessitats del mercat.

Carles Antón-Haro, director de Programes de R&D del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), va ser l’encarregat d’iniciar la primera ponència titulada “Sistemes de Comunicacions 5G: empoderant les Indústries Verticals”. Durant el transcurs de la seva xerrada, va destacar la importància que tindrà la implementació del 5G, un sistema de comunicació dirigit a empresaris i sistemes verticals (sector sanitari, automobilístic, audiovisual, etc.) que permetrà potenciar la seva competitivitat mitjançant la seva posada en pràctica.  A través de diferents exemples, com el projecte 5G-CroCo destinat a la conducció de manera automàtica, va donar a conèixer les recerques que s’estan desenvolupant en l’actualitat en el sector 5G.

El director de 5G del Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín, va agafar el relleu amb la ponència “The Thinx | 5G Barcelona- 5G per IoT” en la qual va destacar que l’any 2025 es preveu que hi haurà 20 mil milions de coses connectades a la xarxa. Per aquest motiu, Martin remarcava el pes fonamental que tindrà la tecnologia del futur, donat que es necessitaran grans comunicacions capaces de gestionar i controlar el desplegament d’aquestes noves ‘coses’.  En aquest sentit, el director de 5G del Mobile World Capital Barcelona defensava que el 5G permetrà minimitzar la latència i aconseguir obtenir respostes molt més immediates.

Per acabar, Josep Vidal, professor del Departament de Teories del Senyal i Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va presentar “Reptes de recerca en el desenvolupament i explotació del 5G”, a través de la qual va poder explicar als assistents els elements que s’han de tenir en compte per tal que el 5G pugui donar resposta a una demanda àmplia d’objectes connectats a la xarxa.

En acabar, es va donar pas al torn de preguntes, on els assistents van aprofitar per formular els seus dubtes als ponents de la jornada inaugural.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economía Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)