Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
12/06/2018
Premis Primavera de Tapes 2018

La gran gala de la tapa hospitalenca

42 establiments han participat en la setena edició de la ruta Primavera de Tapes. Les tapes guanyadores han sigut les dels restaurants Bouquet i Spiral, de l’espai gastronòmic Carn d’Olla i del bar Caracas 2.
L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, va fer entrega ahir dels premis als establiments guanyadors de la ruta gastronòmica Primavera de Tapes 2018, en un acte celebrat al restaurant del Centre de Formació d’Hostaleria. El jurat del concurs valorava les elaboracions ofertes pels establiments amb diferents criteris, i aquest any ha destacat la cuina dels hotels de la ciutat.
Així, el guanyador del premi a la Tapa més saborosa ha sigut el restaurant Bouquet (de l’Hotel NH Collection Barcelona Tower), per la tapa Lingot de cua de bou  amb albergínia fumada, mentre que la Tapa més creativa ha sigut la presentada pel restaurant Spiral (de l’Hotel Porta Fira): Carpaccio mini de gamba amb ravioli líquid d’espàrrec, remolatxa cruixent i ratlladura de neu de coco.
També hi ha hagut lloc, esclar, per a la resta d’establiments. L’espai gastronòmic Carn d’Olla s’ha endut el premi a la Tapa de millor qualitat gastronòmica, per la tapa El nostre fish & chips: bacallà fregit amb pa de romesco, patata fullada i maionesa tàrtara. I, finalment, el premi a la Tapa més popular de L’Hospitalet, per votació ciutadana, ha sigut per al bar Caracas 2, per la tapa Delicadesa de caneló farcit de calçots amb base de romesco i banyat amb salsa de beixamel.

Sector estratègic de L’Hospitalet
La regidora de Comerç i Drets dels Consumidors,  Mª Ángeles Sariñena, va ser l’encarregada de donar la benvinguda institucional a tots els presents a l’acte, i va observar que “el sector de la restauració és estratègic per a l’Ajuntament, un sector fonamental i de futur de la nostra economia”, així com que la Primavera de Tapes és “una via molt important per donar a conèixer la restauració de la ciutat i cal agrair l’esforç als restauradors”.  També hi va haver torn de paraula per a Ángel Ruiz, president del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet que va subratllar la importància d’aquest concurs per als establiments:  “Presentar una tapa en aquesta ruta no és només mostrar el plat en si, sinó també vendre l’establiment, el servei i oferir una cura especial que fa captar els clients de futur.”
El xef Omar Díaz ha estat el padrí de la Primavera de Tapes 2018 i, com a destacat membre del jurat, també va assistir a l’entrega dels premis al costat dels representants institucionals.  Omar Díaz és un professional de prestigi molt reconegut que ha treballat a cuines de referència com la del Celler de Can Roca i la del restaurant de Juan María Arzak.
En la segona part de l’acte, es va fer entrega dels premis als ciutadans que han participat en el concurs de la Tapa més popular de L’Hospitalet. Entre les persones que van votar la seva tapa preferida, que van ser unes mil,  es van sortejar diferents premis. Els noms dels guanyadors són: Rubén Milán Rodríguez (Un sopar per a 2 persones Restaurant Bouquet Hotel NH Collection Barcelona Tower; Alexandre Sánchez (Una  nit d’hotel en habitació doble amb esmorzar-bufet a l’Hotel Madanis), Ángeles Toledo (una nit d’hotel en habitació doble amb esmorzar a l’Hotel SB Plaza Europa), Juan Núñez (Una nit d’Hotel en habitació doble amb esmorzar a l’Hotel Porta Fira), i Albert Fontanals (Un menú degustació per a dues persones al Centre de Formació d’Hostaleria).
Per tancar l’acte, tots els presents van ser convidats a un còctel i aperitiu ofert pels els alumnes de la Casa d’Oficis del Centre de Formació d’Hostaleria.

Calendari complet de rutes
La ruta Primavera de Tapes és una activitat emmarcada dins del projecte de rutes gastronòmiques L’Hospitalet de Tapes, que impulsa l’Ajuntament i compta amb un calendari anual complet. A banda d’aquesta ruta, cada any, durant la primavera i l’estiu, es fan les rutes gastronòmiques de cinc barris diferents de L’Hospitalet coincidint amb les seves festes majors. I un cop passat l’estiu, al novembre, arriba finalment l’hora de la ruta A la tardor, platillos! Gastronomia durant tot l’any i per a tots els gustos. Ja ho diu la regidora: sector estratègic.

Àlbum de fotos Facebook
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)