Notícies

Detall notícia

31/10/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

27 establiments de L’Hospitalet participen en la 6a edició de la ruta “A la tardor, platillos!”

La ruta gastronòmica arrenca demà, 1 de novembre, i se celebrarà durant tot el mes de novembre premis per als platillos més saborós, creatiu i de qualitat gastronòmica i per al platillo de l’hospitalet la xef fina puigdevall és la padrina de la ruta i forma part del jurat degustador.
Un total de 27 establiments de la ciutat —23 restaurants i bars, 3 cocteleries i una fàbrica de cervesa— participaran en la sisena edició de la ruta “A la tardor, platillos!”, que tindrà lloc de l’1 al 30 de novembre, amb propostes originals de platillos i còctels creats especialment per a l’ocasió. La ruta s’ha presentat avui al restaurant del Centre de Formació d’Hostaleria, i ha comptat amb una demostració culinària a càrrec de la xef Fina Puigdevall, que apadrina la ruta d’enguany.

Fina Puigdevall és propietària i xef del projecte familiar Les Cols, restaurant ubicat a Olot, amb dues estrelles Michelin i que es caracteritza per una cuina de productes de quilòmetre zero provinents de la seva terra, la Garrotxa. Puigdevall és, a més, Premi Nacional de Gastronomia 2019, ha participat en els darrers anys en nombrosos congressos d’àmbit nacional i internacional i és tot un referent a l’hora de reivindicar la cuina de proximitat i la versatilitat del producte de temporada.

Puigdevall formarà part del jurat degustador de l’esdeveniment, juntament amb representants del Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet, que s’encarregarà de valorar la qualitat dels platillos i d’atorgar els guardons en tres categories: Platillo més saborós, Platillo més creatiu i Platillo de millor qualitat gastronòmica. Paral•lelament, el Platillo de L’Hospitalet serà triat per votació popular.

El preu de platillo i consumició (copa de vi, de cervesa, aigua o refresc) i del còctel serà de quatre euros. Tothom que ho desitgi podrà participar en l’elecció del Platillo de L’Hospitalet, només cal omplir la butlleta, on es recullin els segells de tres establiments diferents. Entre el públic participant se sortejaran cinc premis.

L’Ajuntament de L’Hospitalet —per mitjà de les àrees d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, i de Participació i Relacions Ciutadanes— i amb la col•laboració del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de la ciutat i el Club del Barman de Catalunya, promou i impulsa aquesta sisena edició d’“A la tardor, platillos!” amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la gastronomia local de qualitat de manera singular.

“A la tardor, platillos!” se suma a altres projectes relacionats amb la promoció i la dinamització de la gastronomia local —com són les rutes gastronòmiques als diferents barris de la ciutat o la Primavera de Tapes, coincidint amb les Festes de Primavera— i compta amb la participació de cuiners, experts en gastronomia, professorat i alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)