Per afrontar la crisi L'Ajuntament et pot ajudar
Vull treballar
Inscriu-te a la Borsa de
Treball Municipal i consulta
les ofertes de feina.
Vull orientar-me
Construeix el teu itinerari professional i laboral.
Vull formar-me
Millora les teves
possibilitats de trobar
feina.
Vull crear una empresa
Aprofita les noves
oportunitats.
Vull promoure el meu comerç
Activa el teu
comerç.
 • 23/03/2023
  Ocupació

  Un 70 % dels participants del programa ONA troben feina

  És una iniciativa d’inserció laboral per a persones en risc de vulnerabilitat impulsada per Creu Roja amb la col·laboració de l’Ajuntament i Aigües de Barcelona
  Veure imatge de Un 70 % dels participants del programa ONA troben feina (nova finestra)

  Un total de 57 persones de L’Hospitalet han participat el 2022 en el programa ONA (ocupació, necessitats bàsiques i apoderament), destinat a persones en risc de vulnerabilitat. El programa neix amb l’objectiu d’apoderar les persones beneficiàries de la tarifa social d’Aigües de Barcelona en edat laboral i situació legal regular, fomentant la inserció laboral i la millora de la qualitat de vida. El projecte, liderat per Creu Roja, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, que fa un seguiment social dels participants i aporta oportunitats d’ocupabilitat i ocupació. 

 • 22/03/2023
  Educació

  Alumnes de l’Institut Escola Pere Lliscart difonen la sostenibilitat al Mercat de la Florida

  L’activitat forma part del projecte ApS (aprenentatge servei), una metodologia didàctica que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge
  Veure imatge de Alumnes de l’Institut Escola Pere Lliscart difonen la sostenibilitat al Mercat de la Florida (nova finestra)

  Cinquanta alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Escola Pere Lliscart han dissenyat una campanya per fomentar pràctiques de consum sostenible al Mercat de la Florida. L’activitat forma part del projecte ApS (aprenentatge servei), una metodologia didàctica que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competència, habilitats o valors.

 • 20/03/2023
  Serveis

  El Mercat de Santa Eulàlia posa en marxa uns armariets per recollir la compra les 24 hores

  La iniciativa adapta l’equipament als nous hàbits de consum, amb l’objectiu d’incentivar la compra i afavorir el comerç local i de qualitat
  Veure imatge de El Mercat de Santa Eulàlia posa en marxa uns armariets per recollir la compra les 24 hores (nova finestra)

  El Mercat de Santa Eulàlia posa a disposició de la clientela un servei de recollida de les compres a través d’uns armariets multitemperatures automatitzats situats a l’exterior del mercat, que permeten recollir les comandes en qualsevol horari i sense fer cues.

  Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament amb finançament de la Diputació de Barcelona, que adapta l’equipament municipal als nous hàbits de consum, amb l’objectiu d’incentivar la compra i afavorir el comerç local i de qualitat.

 • 15/03/2023
  Consum

  L’OMIC organitza una conferència sobre com comprar per internet de forma segura

  Durant el 2022, l’OMIC va tramitar 132 reclamacions en matèria de comerç, un 56,82 % de les quals per vendes fora d’establiment
  Veure imatge de L’OMIC organitza una conferència sobre com comprar per internet de forma segura (nova finestra)

  Avui ha tingut lloc la conferència “Compreu segur i amb garanties”, sobre compres per internet amb l’objectiu de difondre entre la ciutadania els riscos de les compres per internet i alhora donar recomanacions sobre com comprar de forma segura.

 • 13/03/2023
  Hostaleria

  Inscripcions obertes al 38è Concurs de Cocteleria per a joves professionals Trofeu “Ciutat de L’Hospitalet”.

  L’esdeveniment serà el diumenge 23 d’abril a les 11 hores al Renaissance Barcelona Fira Hotel
  Veure imatge de Inscripcions obertes al 38è Concurs de Cocteleria per a joves professionals Trofeu “Ciutat de L’Hospitalet”. (nova finestra)

  Les inscripcions a la XXXVIII edició del Concurs de Cocteleria per a joves professionals “Trofeu Ciutat de l’Hospitalet” estan obertes. S’hi poden inscriure tots els professionals i alumnes d’escoles d’hostaleria i cocteleries d’entre 16 i 27 anys amb un màxim de dos participants per centre formatiu o cocteleria

 • 10/03/2023
  Ocupació

  Més d’un 40% dels participants en el programa Llançadora Connecta Ocupació troben feina

  Ha acabat la cinquena edició del programa d’orientació laboral on han participat 29 persones en atur de la ciutat
  Veure imatge de Més d’un 40% dels participants en el programa Llançadora Connecta Ocupació troben feina (nova finestra)

  La cinquena edició del programa Llançadora Connecta Ocupació de L’Hospitalet finalitza amb bons resultats. El programa d’orientació laboral, totalment gratuït, va començar el passat octubre amb 29 participants en situació d’atur (21 dones i 8 homes) d’edats compreses entre els 25 i els 60 anys, amb diferents perfils formatius i trajectòries professionals a diferents sectors professionals.

 • 08/03/2023
  Ocupació

  L’Ajuntament incorpora catorze tècniques auxiliars de gestió amb el programa Treball i Formació

  El pla d’ocupació està destinat a dones en situació de violència de gènere o bé a dones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada.
  Veure imatge de L’Ajuntament incorpora catorze tècniques auxiliars de gestió amb el programa Treball i Formació (nova finestra)

  L’Ajuntament ha incorporat catorze tècniques auxiliars de gestió a través de la línia DONA del programa Treball i Formació del SOC. El programa s’adreça a dones en situació de violència de gènere o bé a dones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada que no reben prestació per desocupació.

 • 06/03/2023
  Formació

  Inscripcions obertes a l’Escola de Barmans

  El curs té 410 hores de formació i contempla pràctiques en empreses del sector com hotels, restaurant i cocteleries.
  Veure imatge de Inscripcions obertes a l’Escola de Barmans (nova finestra)

  L’Escola de Barmans és un programa singular vinculat al Centre de Formació d’Hostaleria de l’Hospitalet, adreçat a joves entre 16 i 29 anys que estiguin inscrits com a Demandant d'Ocupació No Ocupat (DONO).

 • 06/03/2023
  Consum

  ‘Compreu segur i amb garanties’, conferència sobre les compres per internet

  Dimecres 15 de març a les 18 hores a la Regidoria del Districte I, en motiu del Dia Mundial dels Drets de la Persona Consumidora
  Veure imatge de ‘Compreu segur i amb garanties’, conferència sobre les compres per internet (nova finestra)

  El dimecres 15 de març, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament de L’Hospitalet, organitza la conferència ‘Compreu segur i amb garanties’ sobre compres per internet. Una activitat en motiu del Dia Mundial dels Drets de la Persona Consumidora en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

 • 03/03/2023
  Formació

  Els projectes Nexe Tecnologia i Inserdones inicien programació de cursos

  Les formacions s’inclouen en el projecte “L’H amb el treball digne”, cofinançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic
  Veure imatge de Els projectes Nexe Tecnologia i Inserdones inicien programació de cursos (nova finestra)

  Els projectes Nexe Tecnologia i Inserdones engeguen una programació de tretze cursos fins a final d’abril amb 373 hores de formació en dos àmbits principals: noves tecnologies i competències personals i ocupacionals.

 • 01/03/2023
  Ocupació

  S’obre el període d’inscripció al programa “L’H, primera experiència laboral”

  Amb el pla d’ocupació, L’Hospitalet contractarà com a personal tècnic superior 34 joves d’entre 18 i 34 anys amb titulació universitària i en situació d’atur
  Veure imatge de S’obre el període d’inscripció al programa “L’H, primera experiència laboral” (nova finestra)

  Avui s’obre la convocatòria al pla d’ocupació “L’H, primera experiència laboral”, finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A través del pla, l’Ajuntament contractarà 34 joves d’entre 18 i 34 anys amb titulació universitària i en situació d’atur com a personal tècnic superior a jornada completa.

 • 18/02/2023
  Formació

  Obertes les inscripcions al Certificat de Professionalitat d’atenció a persones dependents en institucions socials

  El programa s'iniciarà al març
  Veure imatge de Obertes les inscripcions al Certificat de Professionalitat d’atenció a persones dependents en institucions socials (nova finestra)

  El programa es va iniciar en el 2006 i té caràcter anual. La convocatòria 2022, actualment en fase d'execució, finalitzarà el 31 d'octubre de 2023.

 • 07/02/2023
  Promoció Econòmica

  S’inicia un servei d’orientació laboral per a majors de 60 anys

  Dins del projecte “L’H amb el treball digne”, finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en col·laboració amb el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic
  Veure imatge de S’inicia un servei d’orientació laboral per a majors de 60 anys (nova finestra)

  L’Ajuntament engega un nou servei d’orientació laboral per a persones majors de 60 anys en cerca de feina, amb l’objectiu d’assessorar-les laboralment per tal que puguin continuar dins del mercat laboral, cotitzant fins que arribi el moment de la seva jubilació.

 • 31/01/2023
  Promoció Econòmica

  Professionals de la Llançadora Connecta Ocupació i reclutadors debaten sobre les oportunitats del mercat laboral actual

  A la trobada, els membres de l’actual edició de la Llançadora han participat en un speed dating amb empreses
  Veure imatge de Professionals de la Llançadora Connecta Ocupació i reclutadors debaten sobre les oportunitats del mercat laboral actual (nova finestra)

  El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de L’Hospitalet, José Antonio Alcaide; la coordinadora territorial de Llançadores Connecta Ocupació de la Fundación Santa María la Real, Sonia González, i el gerent de Relacions Institucionals de Telefónica a Catalunya, Julián Vinue, han assistit aquest matí a l’speed dating celebrat entre persones integrants de la Llançadora Connecta Ocupació i diverses empreses.

 • 10/01/2023
  Ocupació

  L’Ajuntament contracta set persones migrades que han regularitzat la seva situació amb el projecte Línia ACOL

  Cofinançat pel Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)
  Veure imatge de L’Ajuntament contracta set persones migrades que han regularitzat la seva situació amb el projecte Línia ACOL (nova finestra)

  A través del projecte Línia ACOL, l’Ajuntament ha contractat set persones migrades extracomunitàries com a peons de civisme i ordenances amb un contracte de 12 mesos. Són persones que es trobaven en situació administrativa irregular i que han aconseguit el permís de treball gràcies al compromís de contractació que assumeix l’Ajuntament i a l’assessorament d’entitats sense ànim de lucre en tots els tràmits.

 • 09/01/2023
  Nadal L'H

  L’Hospitalet conclou les activitats de Nadal amb èxit de participació

  La ciutat ha comptat amb quatre grans espais temàtics als quals s’ha accedit mitjançant reserva prèvia d’entrada
  Veure imatge de L’Hospitalet conclou les activitats de Nadal amb èxit de participació (nova finestra)

  L’Hospitalet ha celebrat el Nadal en una edició completament normalitzada després de la pandèmia. Sota el lema “Sent la màgia de Nadal a L’Hospitalet”, l’Ajuntament, entitats de la ciutat, associacions de comerciants i mercats municipals han organitzat més de 150 activitats que han arribat a tots els barris.

  Els espais temàtics de la ciutat han estat visitats per 60.000 persones, amb reserva prèvia d’entrada.  Més de 50.000 persones van rebre els Reis d’Orient durant la cavalcada.

 • 03/01/2023
  Formació

  Setanta alumnes comencen nou programes de formació professional per a l’ocupació

  Els cursos formen part de les cases d’oficis i dels programes de formació i inserció (PFI)
  Veure imatge de Setanta alumnes comencen nou programes de formació professional per a l’ocupació (nova finestra)

  Les formacions formen part de les cases d’oficis d’hostaleria i d’instal·lacions i eficiència energètica i dels programes de formació i inserció (PFI). L’Hospitalet aposta per la formació professional enfocada a l’ocupació i a generar noves oportunitats. Forma part de l’estratègia de ciutat FP 365, un projecte que impulsa la formació professional (FP) amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa, que esdevé un instrument imprescindible de progrés i desenvolupament per a la ciutat.

 • 16/12/2022
  Formació

  El projecte Inserdones forma 11 dones com a dependentes de peixateria

  La formació va destinada a dones de 30 a 65 anys amb càrregues familiars
  Veure imatge de El projecte Inserdones forma 11 dones com a dependentes de peixateria (nova finestra)

  El projecte Inserdones organitza per primera vegada un curs de comerç alimentari de dependent de peixateria destinat a dones de 30 a 65 anys amb càrregues familiars. El curs està cofinançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet.

 • 16/12/2022

  Últimes places als Programes de Formació i Inserció (PFI)

  Aquest mes de desembre es posen en marxa els Programes de Formació i Inserció (PFI) 2022-2023.
  Programes de formació i insercióVeure imatge de Últimes places als Programes de Formació i Inserció (PFI) (nova finestra)

  Aquesta formació està adreçada a joves entre 16 a 21 anys sense l’ESO amb DNI/NIE/Passaport.

  Els PFI són formacions gratuïtes cofinançades per la Diputació de Barcelona. Tenen una durada de 1000 hores per formar-te en un d’aquest perfils professionals de nivell 1

 • 12/12/2022
  Promoció Econòmica i Turisme

  Lliurament dels premis de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!

  Avui s’han lliurat els premis de la 8a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!
  Veure imatge de Lliurament dels premis de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! (nova finestra)

  Aquesta tarda s’han lliurat els premis de la 8a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!, en un acte al restaurant Diversus que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide, així com de representants dels establiments participants i del jurat que ha atorgat els premis.

 • 05/12/2022
  Comerç

  Dies festius d’obertura comercial i ampliació d’horaris de comerços i mercats municipals

  Amb motiu de les festes, els comerços poden obrir en determinats dies festius i els mercats municipals amplien els seus horaris d’obertura
  Veure imatge de Dies festius d’obertura comercial i ampliació d’horaris de comerços i mercats municipals (nova finestra)

  Durant el pont i les festes de Nadal, els comerços de L’Hospitalet poden obrir les portes els següents dies festius d’obertura comercial permesa: 6, 8, 11 i 18 de desembre i 8 de gener, amb l’objectiu de promoure el comerç urbà de proximitat com un element clau i un eix vertebrador del desenvolupament econòmic local. D’altra banda, els mercats municipals de la ciutat amplien els seus horaris i també obren alguns festius.

 • 30/11/2022
  Promoció Econòmica i Turisme

  L’Hospitalet promou la sostenibilitat entre els hotels de la ciutat

  Deu hotels van participar ahir al taller sobre com obtenir la certificació Biosphere
  Veure imatge de L’Hospitalet promou la sostenibilitat entre els hotels de la ciutat (nova finestra)

  Ahir, deu hotels de L’Hospitalet van participar en un taller de sostenibilitat turística dirigit a establiments hotelers de la ciutat interessats a adherir-se al Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere.

 • 29/11/2022
  Promoció Econòmica i Turisme

  A la tardor, platillos! finalitza amb un 80 % més de platillos venuts que el 2021

  La 8a edició ha comptat amb 25 establiments, que han venut més de 8.400 platillos
  Veure imatge de A la tardor, platillos! finalitza amb un 80 % més de platillos venuts que el 2021 (nova finestra)

  La 8a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! va acabar ahir amb 8.467 platillos venuts, un 80 % més que l’any 2021 (4.700 platillos), i ha superat el nivell de vendes d’abans de la pandèmia (6.115 platillos el 2019). De l’1 al 27 de novembre, 25 establiments han ofert els seus platillos de tardor, amb productes de proximitat, pel preu de 4 euros.

 • 27/11/2022
  Comerç

  La Nit del Comerç homenatja establiments emblemàtics de L’Hospitalet

  L’acte ha reconegut 25 comerços i els mercats municipals
  Tots els premiats a la Nit del ComerçVeure imatge de La Nit del Comerç homenatja establiments emblemàtics de L’Hospitalet (nova finestra)

  Ahir va tenir lloc una nova edició de la Nit del Comerç de L’Hospitalet, la cita anual que premia i reconeix establiments comercials de la ciutat, en un acte presidit per l’alcaldessa, Núria Marín. Durant la Nit, es va fer lliurament de 26 guardons, dividits en quatre categories i una menció especial.

 • 24/11/2022
  Ocupació

  L’Hospitalet ha acollit el IV Congrés sobre l’Ocupació de les Persones de més de 45 Anys

  L’acte ha comptat per primera vegada amb una sessió de networking impulsada pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament econòmic de L’Hospitalet
  Veure imatge de L’Hospitalet ha acollit el IV Congrés sobre l’Ocupació de les Persones de més de 45 Anys (nova finestra)

  Un centenar de persones han assistit avui al IV Congrés sobre l’Ocupació de les Persones de més de 45 Anys a l’Auditori Barradas, organitzat per l'Associació de Persones Aturades de més de 45 Anys de L'Hospitalet (Assat50) amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Agenda

 • Del divendres 17 de febrer al diumenge 31 de desembre

  Nou servei gratuït de consolidació de negocis

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Nou servei gratuït de consolidació de negocis (nova finestra)

  El programa de Consolidació Empresarial pretén potenciar i consolidar els projectes i les empreses del territori a través d’itineraris intensius que combinen formació i consultoria en temàtiques concretes, i està dirigit a qualsevol empresa, pyme, negoci o activitat econòmica ubicada a la ciutat que ja hagi iniciat el seu camí professional i es trobi en les primeres etapes d’activitat empresarial.

 • Del dimarts 28 de febrer al diumenge 31 de desembre

  Nou servei gratuït de coaching per a persones emprendores

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Nou servei gratuït de coaching per a persones emprendores (nova finestra)

  El programa de Coaching va dirigit a persones emprenedores, empresaris/àries individuals autònoms/es, pymes, professionals independents, socis/es de societats civils particulars, cooperatives o similars ubicats al municipi de L’Hospitalet de Llobregat.

 • Del dimarts 18 d'abril al dimarts 2 de maig

  La vida al núvol

  ADREÇAT A PERSONES DESOCUPADES
  Veure imatge de La vida al núvol (nova finestra)

  Dotar als alumnes dels coneixements, capacitats i habilitats que els permeti aprofitar les aplicacions de treball col·laboratiu de la xarxa. Que els alumnes al finalitzar l’activitat tinguin capacitat per:
  Gestionar el seu espai al núvol
  Creació documents
  Col·laborar amb altres usuaris.

 • Dimarts, 18 d'abril

  Ets autònom i tens interès en contractar treballadors? coneix les modalitats de contractació

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Ets autònom i tens interès en contractar treballadors? coneix les modalitats de contractació (nova finestra)

  T'expliquem les diferents modalitats de contracte, així com les bonificacions i avantatges actuals de les que pots gaudir.

 • Del dimarts 25 al dijous 27 d'abril

  Presenta els teus impostos per internet i estalvia temps i diners

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Presenta els teus impostos per internet i estalvia temps i diners (nova finestra)

  - L'objectiu del taller és que les persones autònomes professionals i les microempreses a través l'elaboració d'un cas pràctic adquireixin una metodologia de registre, càlcul i presentació dels seus models tributaris per la seu electrònica de l'Agència Tributària, per dotar-les d'una major autonomia en la gestió dels seus impostos i per estalvia'ls-hi costos d’administració.

 • Dimecres, 3 de maig

  Pla econòmic i financer

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Pla econòmic i financer (nova finestra)
  • Contingut  del pla econòmic i financer
  • Accés al programa i descàrrega del full de càlcul
  • Explicació introducció dades full  de càlcul
  • Apropament als conceptes bàsic del pla econòmic: explicació dels estats financers
  • Eines per saber interpretar què ens diu el pla econòmic
  • Explicació punt d’equilibri i la seva importància
 • Del divendres 5 al dilluns 8 de maig

  Coneix quines tecnologies i xarxes socials et poden ajudar a difondre la teva marca personal o el teu negoci

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Coneix quines tecnologies i xarxes socials et poden ajudar a difondre la teva marca personal o el teu negoci (nova finestra)

  - Obtenir una visió general del que una persona emprenedora o negoci hauria de tenir present per la seva presència a Internet en el moment actual.
  - Orientar i donar consells i eines perquè els participants puguin establir-se unes prioritats i un camí a seguir.
  - Resoldre dubtes sobre tecnologia i xarxes socials.
  - Decidir en quins temes els participants necessiten focalitzar-se i aprendre més.

 • Del dimarts 16 al dijous 18 de maig

  Les empreses moren per la tresoreria i no pel compte de resultats. Com evitar-ho?

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Les empreses moren per la tresoreria i no pel compte de resultats. Com evitar-ho? (nova finestra)

  - Conèixer les causes que originen tensions de tresoreria en una pime, en un nou projecte; diferenciar entre causes financeres i econòmiques i saber quines són les solucions òptimes que hem d’aplicar (internes, externes, financeres o econòmiques).
  - Saber fer el teu pla de tresoreria, l’eina imprescindible per a pilotar el dia a dia de qualsevol negoci.
  - Saber calcular quin és el cost real del diner a la teva empresa.

 • Del dimarts 23 de maig al dimarts 20 de juny

  Prepara't per l'Actic (nivell mig)

  ADREÇAT A PERSONES DESOCUPADES
  Veure imatge de Prepara't per l'Actic (nivell mig) (nova finestra)

  Preparar els continguts que s’inclouen en el certificat acTIC nivell mig per tal millorar les oportunitats d'aconseguir l’acreditació acTIC oferint una guia d’estudi i consells per preparar amb èxit la prova de certificació

 • Del dimarts 23 al dijous 25 de maig

  Costos, marges i beneficis. Perquè no és el mateix facturar que guanyar diners?

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Costos, marges i beneficis. Perquè no és el mateix facturar que guanyar diners? (nova finestra)

  - Aprendre a calcular els nostres costos (fixes i variables).
  - Aprendre a calcular els nostres preus de venda (tant de productes com de serveis).
  - Veure quins marges hem d'aplicar perquè la nostra activitat sigui rendible.
  - Confeccionar amb una plantilla personal el nostre pressupost d'ingressos i despeses anuals, on s'inclou la tresoreria, els impostos i la facturació mínima mensual.
  - Conèixer quines són les obligacions fiscals d'empresaris i autònoms, per tenir-les en compte dins el nostre càlcul de viabilitat empresarial.
  - Donar una pinzellada sobre eines digitals que ens ajudin a millorar la nostra gestió empresarial.

 • Del dimarts 13 al dijous 15 de juny

  Cinc estratègies i quatre tècniques infal·libles per fidelitzar clients

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Cinc estratègies i quatre tècniques infal·libles per fidelitzar clients (nova finestra)

  - Conèixer quines són les 5 millors estratègies de fidelització que pots aplicar a la teva empresa per gaudir d'una cartera de clients fidels. Estratègies d'èxit sobre com convertir els teus clients en clients habituals i que recomanin la teva marca a tota la seva xarxa de contactes, evitant la fuga cap a la competència.
  - Treballar amb les 4 tècniques de fidelització per excel·lència i veure exemples pràctics i creatius de com adaptar-les al teu negoci. Tècniques que milloren l'experiència de compra del client, fent repetició de compra i millorant la imatge de marca i la reputació online.

 • Del dimarts 20 al dijous 22 de juny

  Autònom/a, aprèn fàcilment a controlar el teu negoci

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Autònom/a, aprèn fàcilment a controlar el teu negoci (nova finestra)

  - Perdre la por a les finances. Per què? La majoria dels autònoms tenen por a la paraula finances. Sovint diuen que el llenguatge és molt complicat, que els cursos són avorrits o bé es limiten a signar els impostos sense saber què passa al seu negoci.
  - Aprendre de manera fàcil i pràctica el necessari per controlar el seu negoci, és a dir, a fer un bon pressupost de tresoreria i a entendre el Compte de Resultats.
  - Aprendre el necessari per controlar de forma fàcil els números.
  - Prendre decisions.

 • Del dimarts 27 de juny al dimarts 4 de juliol

  Instagram o tik tok? Descobreix quina de les dues xarxes és la més adequada pel teu negoci

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Instagram o tik tok? Descobreix quina de les dues xarxes és la més adequada pel teu negoci (nova finestra)

  - Conèixer a fons el funcionament de TikTok i Instagram com a eines estratègiques per donar visibilitat i promocionar el teu negoci.
  - Crear i configurar els comptes professionals de les dues xarxes.
  - Aprendre a crear i publicar contingut de valor amb imatges/ vídeos.
  - Conèixer com planificar i crear campanyes publicitàries.

 • Del dimarts 4 al dijous 6 de juliol

  Digitalitza el teu negoci i triomfa! Pla de digitalització per emprendre

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Digitalitza el teu negoci i triomfa! Pla de digitalització per emprendre (nova finestra)

  - Conscienciar de la necessitat de què persones emprenedores i pimes integrin estratègies de transformació digital per mantenir i potenciar la seva competitivitat.
  - Entendre com s’ha de definir l’estratègia de transformació digital, i quines són les eines i metodologies a seguir en la seva implantació, fent especial èmfasi en les pautes a seguir per una adequada gestió del canvi personal/professional/empresarial, per garantir l’èxit del procés i l’assoliment dels objectius que s’hagin definit.
  - Realitzar per part de cada Participant un primer esborrany del seu Pla de Transformació Digital del seu negoci.

 • Del dimarts 19 al dijous 21 de setembre

  Aspectes fiscals i comptables que les persones autònomes han de conèixer sobre el seu negoci

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Aspectes fiscals i comptables que les persones autònomes han de conèixer sobre el seu negoci (nova finestra)

  - L'objectiu del taller és acostar la mecànica dels impostos a las petites empreses, per tal que a través de la pràctica coneguin millor el seu contingut i puguin realitzar, de forma independent o juntament amb els seus gestors, una millor planificació de la seva tributació.

 • Dimecres, 20 de setembre

  Pla econòmic i financer

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Pla econòmic i financer (nova finestra)

  - Contingut  del pla econòmic i financer
  - Accés al programa i descàrrega del full de càlcul
  - Explicació introducció dades full  de càlcul
  - Apropament als conceptes bàsic del pla econòmic: explicació dels estats financers
  - Eines per saber interpretar què ens diu el pla econòmic
  - Explicació punt d’equilibri i la seva importància

 • Del dimarts 26 al dijous 28 de setembre

  Quins són i com funcionen els canals d'oferta pública d'ocupació

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Quins són i com funcionen els canals d'oferta pública d'ocupació (nova finestra)

  Conèixer el funcionament al voltant dels procediments d’ inscripció a borses de treball i concurs-oposició (bases de les convocatòries temps; requisits d'accés, presentació de documentació i altres relacionades amb el procediment:
  -Triar dins les bases de dades d'oferta pública de les adminstracions de l'estat, autonòmiques i locals)
  -Donar d'alta el perfil al Cercador d'Informació i Documentació Oficials CIDO de la Diputació de Barcelona

 • Del dilluns 2 al divendres 6 d'octubre

  Sóc jove! Com funciona això de buscar feina?

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Sóc jove! Com funciona això de buscar feina? (nova finestra)

  L’objectiu d’aquestes sessions és que els joves siguin protagonistes del seu procés de recerca de feina i el seu desenvolupament professional. En moltes ocasions, la falta d’experiència a l’hora d’afrontar un procés de selecció, pot generar improvisació, ansietat, bloqueig i frustració.

  Treballarem els seguents objectius:
  - Assumir el principi de responsabilitat
  - Definir l’objectiu professional per crear un pla d’acció
  - Fomentar l’autoconfiança i la gestió emocional del procés

 • 3, 5 i 10 d'octubre 09:30 - 14:00 (3 sessions)

  Crea una botiga online pel teu negoci

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Crea una botiga online pel teu negoci (nova finestra)

  - Conèixer i aprendre les possibilitats de cada una de les tres plataformes per crear una web amb botiga online.
  - Aprendre els mètodes d'instal·lació, configuració i personalització de cada una de les tres plataformes per poder utilitzar-les en els seus negocis.
  - Poder tenir el coneixement necessari per poder determinar quina opció interessa més a l'alumne, poder instal·lar ell mateix la seva botiga, realitzar el manteniment de la mateixa o poder encarregar-la a algú sabent establir les seves necessitats.

 • Del dimarts 10 al divendres 13 d'octubre

  Vull vendre per internet, però per on començo? Com transformar digitalment un negoci de proximitat

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Vull vendre per internet, però per on començo? Com transformar digitalment un negoci de proximitat (nova finestra)

  - Detallarem quines són les eines més adequades per a cada comerç i servei de proximitat, entenent que les eines i el canal digital serà un complement a la botiga física, portant tràfic físic a l'establiment, alhora que podem complementar les vendes a través d'una botiga online i/o amb diferents marketplaces genèrics com Amazon, o especialitzats per sectors i territoris.

 • Dimarts, 17 d'octubre

  Com posar preus als meus productes o serveis

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Com posar preus als meus productes o serveis (nova finestra)

  - Ensenyar i donar eines a les persones emprenedores per fixar els preus i veure com aquesta decisió afecta la viabilitat de la idea de negoci.
  - Conèixer la diferència entre preu i valor així com els diferents sistemes per determinar el preu de venda.
  - Entendre les fórmules per fixar els preus dels productes o serveis i saber calcular el marge brut comercial.

 • Del dimarts 24 al dijous 26 d'octubre

  Big data per a emprendre. No et perdis cap oportunitat de negoci amb eines gratuïtes

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Big data per a emprendre. No et perdis cap oportunitat de negoci amb eines gratuïtes (nova finestra)

  - Permetre a les persones emprenedores identificar, per mitjà del Big Data i les dades obertes, les oportunitats de negoci que es poden detectar dins del gran volum de dades accessibles per Internet.
  - Dotar de les pautes metodològiques i d’un conglomerat d'eines i de programari opensource (gratuït o de baix cost) eminentment pràctics que li permetin fer-ho de manera senzilla, automàtica, i sense cost o a un cost molt baix.

 • calendari agenda
 • Primavera de tapes
 • L’H Economia Verda
 • Guia de Formació Professional
 • JAC. Junta arbitral de consum
 • OMIC. Oficina municipal d’informació al consumidor de L’Hospitalet
 • El Projecte L’H Exit s’adreça a joves, d’ entre 18 i 25 anys, que vulguin realitzar un itinerari de formació i pràctica en l’àmbit del motociclisme esportiu i participar com a equip de suport en l’escuderia amateur L’H Exit
 • Xarxa anadromes
Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal