Per afrontar la crisi L'Ajuntament et pot ajudar
Vull treballar
Inscriu-te a la Borsa de
Treball Municipal i consulta
les ofertes de feina.
Vull orientar-me
Construeix el teu itinerari professional i laboral.
Vull formar-me
Millora les teves
possibilitats de trobar
feina.
Vull crear una empresa
Aprofita les noves
oportunitats.
Vull promoure el meu comerç
Activa el teu
comerç.
 • 15/09/2020

  L’Ajuntament posa en marxa un curs de formació integrada en neteja d’edificis i locals

  5 homes i 5 dones demandants d’ocupació de la Zona Nord de L’Hospitalet es formaran i seran contractades laboralment en un pla dirigit a territoris amb majors necessitats en matèria de formació i ocupació
  Veure imatge de L’Ajuntament posa en marxa un curs de formació integrada en neteja d’edificis i locals (nova finestra)

  L’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social de l’Ajuntament de L’Hospitalet va posar en marxa ahir un curs de formació integrada en neteja d’edificis i locals dirigit als territoris amb majors necessitats en matèria de formació i ocupació.

  L’acció, que s’emmarca en el programa Treball als Barris, ha seleccionat un total de 10 persones demandants d’ocupació residents als barris de la Torrassa, Collblanc, la Florida-les Planes, i Pubilla Cases de L’Hospitalet, que gaudiran de més de 260 hores de formació teòrico-pràctiques en matèries com competències comunicatives, recerca activa de treball i mercat laboral, igualtat d’oportunitats i multiculturalitat, sensibilització ambiental i competències informàtiques bàsiques, entre d’altres. 

 • 06/08/2020

  Convocatòria per a la selecció de personal auxiliar de suport (ordenança)

  Convocatòria per a la selecció de personal laboral com a personal auxiliar de suport (ordenança), amb caràcter temporal, per donar suport a programes i projectes dins de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social

 • 07/09/2020

  S'aproven els criteres per a l'assignació i l'abonament d'ajuts de transport i els incentius d'assistència a les persones participants en el programa "UBICAT" d'acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social, convocatòria 2019

  La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, en sessió del 2 de setembre de 2020, mitjançant Acord núm. JGL/32/293/2020, ha aprovat els criteris per a l'assignació i l'abonament d'ajuts de transport i els incentius d'assistència a les persones participants en el programa "UBICAT" d'acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social, convocatòria 2019, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el qual es fa públic per a general coneixement.

 • 31/07/2020

  Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023

  S’ha consensuat el document en temps rècord i en circumstàncies excepcionals per la pandèmia i les seves conseqüències
  Veure imatge de Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023 (nova finestra)

  L’Ajuntament de L’Hospitalet, els sindicats UGT i CCOO i les organitzacions empresarials AEBALL i PIMEC han finalitzat la redacció del Pacte local per l’ocupació 2020-2023, que haurà de ser aprovat pel Ple Municipal.

 • 24/07/2020

  Cicle de seminaris web (re)formulaT i (re)activaT 

  Sessions amb consells pràctics, estratègics i recursos per afrontar l'actual situació de la COVID-19
  Veure imatge de Seminari web (re)formulT i (re)activaT (nova finestra)

  La Secció de Mercats, Comerç i Consum de l'Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament de L'Hospitalet posa en marxa el cicle (re)formulaT i (re)activaT dirigits a establiments comercials, parades de mercat, restauració, hostaleria i persones emprenedores.

  Les activitats tindran lloc els dies 27, 28 i 29 de juliol en horari de 15 a 16:30 hores de forma "on line" mitjançant la plataforma Zoom amb una duració estimada de 90 minuts.

 • 20/07/2020

  HORARIS D’ESTIU DE L’ÀREA D’OCUPACIÓ, EMPRESA, TURISME I ECONOMIA SOCIAL

  L’activitat de les oficines de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social tindrà un funcionament normal, a excepció dels edificis de CEMFO i Gornal Activa que romandran tancats del 10 al 21 d’agost.

  Per conèixer tots els detalls dels horaris d’estiu en els serveis d’atenció al públic, podeu consultar la informació detallada a continuació.
   

 • 16/07/2020

  Convocatòria per a la selecció de personal laboral amb caràcter temporal per a programes de formació i inserció dins del Pla de Transició al Treball (PTT)

  Convocatòria per a la selecció de personal laboral, amb caràcter temporal, per a la realització de programes de formació i inserció organitzats en la modalitat Pla de Transició al Treball (PTT) dins del  conveni de col·laboració entre l’administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació, i l’Ajuntament de L’Hospitalet.

  De conformitat amb l’apartat tercer de la convocatòria, el període de inscripció s’iniciarà el 17 de juliol a partir de les 13:00 hores i finalitzarà el dia 27 de juliol a les 13:00 hores.

 • 14/07/2020

  Més formacions a disposició dels usuaris dels serveis d'orientació laboral

  Aquesta ampliació de recursos neix d'un acord entre l’AMB, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de L'Hospitalet.
  Veure imatge de Més formacions a disposició dels usuaris dels serveis d'orientació laboral (nova finestra)

  Les persones que segueixen algun itinerari dels serveis d'orientació laboral de l'Ajuntament de L'Hospitalet tindran a la seva disposició, a partir d'ara, un nombre més gran de continguts i recursos formatius, tots online, sobre recerca de feina i desenvolupament de competències.

   

 • 10/06/2020

  L’Ajuntament digitalitza i adapta el servei d’ ocupació municipal i posa en marxa una línia telefònica d’atenció personalitzada

  Mitjançant aquesta atenció personalitzada, els ciutadans de L’Hospitalet que es trobin aturats o en situació de millora de feina, podran contactar amb els diferents serveis de la Unitat de Promoció de l’Ocupació.
  Veure imatge de L’Ajuntament digitalitza i adapta el servei d’ ocupació municipal i posa en marxa una línia telefònica d’atenció personalitzada (nova finestra)

  L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, ha activat el telèfon gratuït 900 924 879 per atendre consultes i resoldre dubtes relacionats amb l’ocupació laboral. L’horari d’atenció d’aquesta línia de telèfon serà de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts de 16 a 18 h.

 • 29/03/2020
  DES DE L'ÀREA D'OCUPACIÓ, EMPRESA, TURISME I ECONOMIA SOCIAL

  L'Ajuntament posa en marxa un nou servei d'atenció personalitzada 

  Sobre recursos econòmics per a pimes, autònoms i treballadors/es afectats/des per la Covid-19
  Veure imatge de L'Ajuntament posa en marxa un nou servei d'atenció personalitzada  (nova finestra)
  Activat un nou servei especial d'atenció a les pimes, persones autònomes i treballadors/es per resoldre els dubtes que puguin tenir sobre les noves mesures econòmiques i fiscals que han entrat en vigor arran de la crisi sanitària.

  Ets empresari/ària, autònom/a o treballador/a afectat/ada per la crisi sanitària?
  • Truca al 900.924.925, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.
  • Escriucovid19empreses@l-h.cat (resposta en 24 hores)
  • Consulta aquí el document elaborat per l'Ajuntament
 • 07/07/2020

  Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria

  Un total de 24 joves han acabat els cursos d’auxiliar d’hostaleria en aquest centre municipal. L’objectiu d’aquesta formació és que els joves que no han acabat l’ESO tornin al sistema educatiu i alhora obtinguin un certificat que els permeti treballar
  Veure imatge de Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)

  Avui, 7 de juliol, han rebut els seus certificats els 24 alumnes, d’entre 16 i 18 anys, que han finalitzat la seva formació dels dos programes de formació i inserció (PFI) d’hostaleria que s’han fet aquest curs al Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament.

  Els PFI, que duren un curs acadèmic, s’adrecen a joves de 16 a 21 anys que han deixat l’ESO i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L’objectiu és propocionar-los, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l’altra,  un aprenentatge imprescindible per accedir al mercat laboral. Es tracta d’un programa gratuït, cofinançat amb la Diputació de Barcelona.

 • 29/06/2020

  Accelera el creixement de la teva empresa

  Programa de formació i assessorament durant nou mesos
  Veure imatge de Accelera el creixement de la teva empresa (nova finestra)

  El Programa Accelera el Creixement s’adreça a les PIMES del territori, amb potencial de creixement, que volen desenvolupar algun projecte. El programa, impulsat per PIMEC i la Diputació de Barcelona i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, té com a finalitat identificar les línies de creixement de l’empresa a mig i llarg termini per a poder implementar-les en els objectius estratègics, mitjançant un pla de creixement i un pla d’acció personalitzat.

 • 17/06/2020

  El projecte Empresa Jove Europea finalitza una nova edició tot adaptant-se a les circumstàncies arran la covid-19

  Enguany han participat 83 alumnes de cinc instituts de L’Hospitalet i han mostrat els seus models de negoci a través d’un vídeo
  Veure imatge de El projecte Empresa Jove Europea finalitza una nova edició tot adaptant-se a les circumstàncies arran la covid-19 (nova finestra)

  Un total de 83 alumnes de cinc instituts de L’Hospitalet han participat aquest any en les cooperatives escolars que s’han organitzat a Santa Eulàlia i Bellvitge dins el programa Empresa Jove Europea (EJE), un projecte que s’integra dins de la iniciativa de foment de cultura emprenedora en diferents etapes del sistema educatiu de secundària.

 • 16/06/2020

  La borsa de treball de l'Ajuntament ja és totalment telemàtica

  Veure imatge de Borsa de treball (nova finestra)

  La nova borsa se suma a l'adaptació digital que està fent l’Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social de tots els seus recursos. Des d'ara, també els itineraris d’informació, d'orientació i d'intermediació laboral es poden sol·licitar i seguir ja en la modalitat online.

 • 11/06/2020
  DES DE L'ÀREA D'OCUPACIÓ, EMPRESA, TURISME I ECONOMIA SOCIAL

  L'Ajuntament posa en marxa la distribució de cartells informatius per a restauradors sobre les mesures de la Fase 2

  Veure imatge de L'Ajuntament posa en marxa la distribució de cartells informatius per a restauradors sobre les mesures de la Fase 2 (nova finestra)

  L’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social de l’Ajuntament de L’Hospitalet, posa a disposició dels restauradors i dels seus clients cartells informatius on s’expliquen les diferents mesures que han entrat en vigor a la Fase 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

 • 09/06/2020

  Reunió entre l’Ajuntament de L’H i el Gremi d’Hotels de Barcelona

  Per afrontar la situació i trobar mesures per pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre el sector turístic de la ciutat
  Veure imatge de Reunió entre l’Ajuntament de L’H i el Gremi d’Hotels de Barcelona (nova finestra)

  Continuen els contactes entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i el sector hoteler per trobar mesures que ajudin a pal·liar els efectes que té la Covid-19 sobre el turisme, un sector estratègic per a la ciutat. Avui la tinenta d’alcaldia d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, s’ha reunit amb el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, i el president de la Comissió d’Hotels de L’Hospitalet del Gremi d’Hotels de Barcelona, Josep M. Huguet.

 • 03/06/2020
  Informació coordinada pel Pacte local

  Mesures per recuperar la liquiditat de les empreses

  Veure imatge de Pacte local (nova finestra)

  En aquest vídeo que presenten conjuntament, PIMEC i AEBALL es posen a disposició dels negocis de L'Hospitalet i s'ofereixen a assessorar-los sobre les mesures per recuperar la liquiditat i a fer-los l'acompanyament posterior.

 • 03/06/2020

  Ajuntament i restauradors posen fil a l'agulla per definir mesures de reactivació del sector

  Veure imatge de Reunió restauració (nova finestra)

  Ahir, dimarts 2 de juny, representants municipals i del sector de la restauració es van reunir per abordar la delicada situació del sector i valorar conjuntament el treball necessari per encarrilar-ne la reactivació en un futur immediat.

 • 28/05/2020

  L’Ajuntament i els responsables dels hotels de L’Hospitalet es reuneixen per analitzar la situació arran la crisi de la covid-19

  Es tracta d’una trobada que pretén ser periòdica per posar en comú situacions i proposar mesures per pal·liar els efectes de la COVID19 al sector turístic de la ciutat
  Veure imatge de L’Ajuntament i els responsables dels hotels de L’Hospitalet es reuneixen per analitzar la situació arran la crisi de la covid-19 (nova finestra)

  L’Ajuntament de L’Hospitalet per mitjà de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social es va reunir ahir amb els directius hotelers de la ciutat amb la finalitat d’analitzar la situació que està vivint el sector turístic arran la crisi de la covid-19.

 • 25/05/2020
  Informació coordinada pel Pacte local

  Els ERTO derivats de la crisi de la Covid-19

  En aquest vídeo informatiu dedicat als ERTO (expedients de regulació temporal d'ocupació), UGT es posa a disposició de totes les persones treballadores de L'Hospitalet per assessorar-les sobre la gestió d'aquesta situació. UGT és una de les organitzacions de treballadors, junt amb CCOO, que integren el Pacte Local per l'Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L'Hospitalet, on també hi ha representat l'Ajuntament i les patronals.

 • 21/05/2020

  Èxit d'assistència en la primera sessió per a emprenedors/es en format en línia

  Amb aquesta sessió inicial es reprèn cada dimecres la sessió informativa on el personal tècnic explica en format en línia els passos a seguir per crear una empresa i que dona accés a l’assessorament personalitzat per la materialització de la seva idea de negoci
  Veure imatge de Èxit d'assistència en la primera sessió per a emprenedors/es en format en línia (nova finestra)

  La primera sessió informativa en línia per informar-se sobre el procés de creació de l’empresa va reunir ahir a més de 20 persones, on a través d’una plataforma tecnològica, l’equip tècnic va explicar els passos a seguir per posar en marxa un negoci.

  Els participants, al llarg de les dues hores de durada de la sessió, van fer arribar a l’equip dubtes al voltant de la capitalització de l’atur, llicències, formes jurídiques o  finançament, entre d’altres. Tots ells manifestaven la incertesa per emprendre davant la situació derivada per la crisi sanitària però afirmaven tenir ganes d’assessorar-se per adaptar-se a la nova normalitat.

 • 21/05/2020
  Informació coordinada pel Pacte local

  La salut dels treballadors a la feina davant l'amenaça de la Covid-19

  Veure imatge de Pacte local (nova finestra)

  Amb el retorn progressiu de bona part dels treballadors a la feina presencial, i davant l'amenaça existent de la Covid-19, CCOO informa i assessora les persones que aquests dies viuen en aquesta situació perquè en el seu seu lloc de treball es garanteixin totes les mesures necessàries per protegir la salut davant del virus.

 • 19/05/2020
  Informació coordinada pel Pacte local

  La seguretat en la tornada a l'activitat econòmica

  Veure imatge de Pacte local (nova finestra)

  En el retorn a l'activitat que actualment ja duen a terme les empreses, autònoms i persones treballadores, AEBALL i PIMEC acompanyen el teixit productiu de la ciutat en la presa de mesures adequades per no posar en risc la salut i la seguretat de les persones.

 • 19/05/2020

  El Pacte Local avança cap a un nou acord

  Els membres del Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic mostren la seva voluntat de participar al Pla de Reactivació Econòmica i Social de la ciutat anunciat per l’alcaldessa Núria Marín
  Veure imatge de El Pacte Local avança cap a un nou acord (nova finestra)

  El Pacte Local per l’ Ocupació que actualment està en fase de negociació per la seva renovació, i que està integrat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i els principals agents socioeconòmics de la ciutat — UGT, CCOO,  AEBALL i PIMEC— s’ha reunit, de nou, per continuar treballant conjuntament per definir el nou acord del Pacte Local per l’Ocupació 2020-2023. 

 • 19/05/2020

  Aprovat pel Govern de la Diputació de Barcelona el Programa complementari per a la garantia del benestar social 2020

  La Junta de Govern de la Diputació de Barcelona ha aprovat l’acord núm. 193/20, un programa complementari que permetrà als serveis socials de base poder donar resposta a les necessitats socials no previstes arran l’aparició de la pandèmia de la Covid-19.

 • 23/04/2020
  Covid-19

  Mesures d'ajuda al teixit productiu i al mercat de treball

  ACTUALITZAT A 15 DE MAIG DE 2020
  Veure imatge de Mesures d'ajuda al teixit productiu i al mercat de treball (nova finestra)

  Actualització periódica de les principals mesures d'ajuda a empreses, persones autònomes i treballadors afectats per la crisi sanitària de la COVID-19.

 • 14/05/2020

  Gornal Activa reprèn les seves sessions setmanals per a emprenedors en format en línia

  Es tracta d’una sessió inicial per a les persones que volen informar-se de com emprendre un negoci, on el personal tècnic explicarà els passos a seguir per crear una empresa i que dona accés a l’assessorament personalitzat sobre la seva idea de negoci
  Veure imatge de Gornal Activa reprèn les seves sessions setmanals per a emprenedors en format en línia (nova finestra)

  L’Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social de l'Ajuntament de L'Hospitalet, posa a disposició dels emprenedors una sessió informativa online a càrrec de l’equip tècnic amb l’objectiu d’acompanyar, assessorar i orientar en el procés de creació i consolidació de la seva idea de negoci.

  Aquesta primera sessió informativa, que serà una prova pilot, tindrà lloc el pròxim dimecres 20 de maig de  10 a 12 hores i permetrà conèixer com crear una empresa. Al llarg d’aquestes dues hores, l’equip tècnic explicarà els passos a seguir per posar en marxa un negoci, formes jurídiques, quins són els mecanismes per avaluar la seva viabilitat, possibles fonts de finançament i la capitalització de la prestació d’atur.  A més, aquesta sessió és imprescindible per poder realitzar posteriorment un assessorament personalitzat amb un/a tècnic/a, sempre amb hores concertades i en format online fins que es pugui reprendre l’activitat presencial.

 • 13/05/2020

  El projecte “OCUPAL’H. La nova indústria a L’Hospitalet” s’adapta  a les noves circumstàncies i ofereix formació en línia

  EL PROGRAMA CONTINUA AMB LES SEVES FORMACIONS A TRAVÉS DE LA FORMACIÓ ON LINE, AMB L’OBJECTIU DE PROMOURE L’OCUPACIÓ A LA INDÚSTRIA LOCAL I AFAVORIR EL TRÀNSIT A LA NOVA INDÚSTRIA, DINS DEL TERRITORI DE L’HOSPITALET.
  Veure imatge de El projecte “OCUPAL’H. La nova indústria a L’Hospitalet” s’adapta  a les noves circumstàncies i ofereix formació en línia (nova finestra)

  L’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social ha adaptat els serveis formatius, al igual que ha fet amb altres programes, també al projecte “OCUPAL’H. La nova Indústria a l’Hospitalet”. El programa, que aquest any realitza la seva segona edició,  té com a objectiu aprofitar les fortaleses del nostre teixit empresarial, així com el talent de les persones del nostre territori i alinear-lo, mitjançant processos d’innovació i empoderament, cap a les oportunitats que ofereix la nova indústria 4.0.

 • 11/05/2020

  La línia 900 per a autònoms i empreses ha donat resposta a més de 400 consultes des que va entrar en funcionament

  EL TELÈFON GRATUÏT 900 924 925 I EL CORREU COVID19EMPRESES@L-H.CAT ATENEN CONSULTES SOBRE OCUPACIÓ, AUTÒNOMS I PIMES DAVANT LA SITUACIÓ D’ALARMA PER LA COVID-19. 86 CONSULTES MÉS HAN ESTAT ATESES PER CORREU ELECTRÒNIC.
  Veure imatge de La línia 900 per a autònoms i empreses ha donat resposta a més de 400 consultes des que va entrar en funcionament (nova finestra)

  El telèfon gratuït 900 924 925 —d’atenció a la ciutadania en relació amb l’ocupació, autònoms i empreses davant la situació d’alarma per la Covid-19— ha donat resposta a un total de 404 consultes de 496 persones autònomes i petits comerços de la ciutat des que va entrar en funcionament el passat 30 de març.

 • 06/05/2020

  Els agents del Pacte Local per l'ocupació acompanyen el teixit productiu en la reactivació de l'activitat

  L’objectiu és que empreses, autònoms i treballadors de L'Hospitalet es beneficiïn de la feina coordinada en l’assessorament sobre diferents aspectes de la reactivació de l'activitat econòmica.
  Veure imatge de Pacte local (nova finestra)

  Després d'una primera fase d'acció coordinada en què s'ha treballat en la difusió de les mesures preses tant per l'Ajuntament com per la resta d'administracions, i en què es va centrar l'esforç en l'atenció informativa personalitzada, ara els agents del Pacte Local per l' Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L'Hospitalet ja treballen en una segona etapa. Ara la prioritat és assessorar i acompanyar el teixit productiu en les mesures de reactivació de l'activitat empresarial i d'impuls de recuperació de l'ocupació de qualitat.

 • 28/04/2020

  Gornal Activa multiplica l’oferta de formació online per a emprenedors/es i pimes

  S’amplia la programació de formació online amb 10 cursos nous
  Veure imatge de Gornal Activa multiplica l’oferta de formació online per a emprenedors/es i pimes (nova finestra)

  L'Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social segueix readaptant les seves accions per continuar oferint i ampliant els seus serveis formatius. Amb l’objectiu de continuar amb l'àmplia tasca de suport a l’empresa, que ha convertit Gornal Activa en un referent sòlid a través dels anys, ara s’afegeix la programació de formació online amb 10 cursos nous.

 • 09/04/2020

  Els restaurants de L’Hospitalet prenen mesures i s’adapten a la situació per a la prevenció i control del coronavirus

  Alguns restaurants aposten per noves iniciatives
  Veure imatge de Els restaurants de L’Hospitalet prenen mesures i s’adapten a la situació per a la prevenció i control del coronavirus (nova finestra)
  El Govern de la Generalitat va decretar el passat 13 de març, en el marc de les mesures de contenció per aturar el coronavirus, el tancament de bars i restaurants. La crisi ha deixat qualsevol negoci del sector sota l'amenaça de tancament. Davant l'enorme gravetat de la situació, hi ha hagut diferents  iniciatives per part del sector malgrat la crisi, que apunten en diferents direccions i sempre respectant les directrius oficials sanitàries.
 • 08/04/2020

  Ajuntament, UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC es coordinen per abordar els efectes econòmics de la crisi sanitària

  L’objectiu del consistori i dels agents econòmics de la ciutat és trobar fórmules per donar suport a treballadors, autònoms i empreses de manera coordinada i compartida, en el marc del Pacte local per l’ocupació
  Veure imatge de Ajuntament, UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC es coordinen per abordar els efectes econòmics de la crisi sanitària (nova finestra)
  El Pacte local per l’ocupació, que actualment està en fase de negociació per la seva renovació, i que està integrat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i els principals agents socioeconòmics de la ciutat —UGT, CCOO,  AEBALL i PIMEC—, s’ha reunit per analitzar la situació derivada de la crisi sanitària del coronavirus i poder donar suport, de manera conjunta, al teixit productiu i al sosteniment de l’ocupació a la ciutat.
 • 27/12/2019

  L’Ajuntament de L’Hospitalet iniciarà el 31 de desembre el programa d’orientació UBICAT

  És un programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social

  Veure imatge de programa d’orientació UBICAT (nova finestra)
  Aquest programa està adreçat a 51 persones que prioritàriament es troben en situació de desocupació de llarga durada, encara que també poden participar persones en atur i de millora d'ocupació.  És un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i tindrà una durada de 12 mesos.

  Les actuacions ocupacionals que es podran desenvolupar són:
  Actuació d'orientació sociolaboral.
  Actuació de coneixement de l'entorn productiu, d’apropament a les empreses i de prospecció laboral.
  Recursos per a la capacitació del personal tècnic.

  Per participar en aquest projecte les persones interessades es poden adreçar a l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social ubicada a la Ctra. Del mig, 85-87, Servei d’Informació i Orientació Laboral (SIOL)  i/o trucar al telèfon 93.402.60.20
 • 04/03/2020

  A punt el nou ‘Catàleg de formació per a empreses i persones emprenedores’ per a l'exercici 2020

  El catàleg consta de 24 cursos gratuïts que sumen 172 hores lectives.
  Veure imatge de A punt el nou ‘Catàleg de formació per a empreses i persones emprenedores’ per a l'exercici 2020 (nova finestra)
  L’Ajuntament de L’Hospitalet posa a disposició del ciutadans el nou ‘Catàleg de formació per a empreses i persones emprenedores’ per a l'exercici 2020.

  Aquest catàleg està pensat per posar a l’abast del teixit productiu de L’Hospitalet els recursos formatius necessaris que afavoreixin el desenvolupament de les competències personals i professionals de les persones.

 • 15/04/2020

  Ajuntament i agents socioeconòmics de L'Hospitalet estableixen un servei d'atenció coordinada sobre la crisi sanitària

  L’Ajuntament de L’Hospitalet i els principals agents socioeconòmics de la ciutat (UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC) s'han posat d'acord a establir un servei d’atenció coordinada i personalitzada en els àmbits econòmic i laboral arran de la Covid-19 als treballadors, autònoms i empreses.
  (A continuació, adreces per a dubtes i consultes.)
   

 • 13/03/2020

  El Govern posa una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros a disposició de les empreses

  Veure imatge de El Govern posa una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros a disposició de les empreses (nova finestra)
  Amb l'objectiu de mitigar els efectes econòmics del Covid-19 sobre el sector turístic, us informem que el Govern de la Generalitat posa a disposició de les empreses una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros que es formalitzarà  a través d’entitats financeres amb l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) o d’Avalis de Catalunya.
 • 09/04/2020
  Des de l’Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social i l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de L’Hospitalet

  Formularis per a establiments (comerç, mercats i restauració)

  Veure imatge de Formularis per a establiments (comerç, mercats i restauració) (nova finestra)
  Formularis de recollida d'informació dirigits als comerciants, paradistes dels mercats i al sector de la restauració amb la finalitat de facilitar informació a la ciutadania i entitats socials d'aquells establiments locals que ofereixen servei de recepció de comandes telefòniques i servei a domicili per tal de facilitar el confinament a la població.
 • 22/04/2020

  Gornal Activa ofereix cursos de formació en línia a emprenedors i pimes

  Una part dels cursos previstos s’han adaptat al format en línia per continuar oferint servei de formació durant el confinament. Es tracta de cursos ja programats sobre economia col·laborativa, estudis de mercat i models de negoci digital, entre d’altres.
  Veure imatge de Gornal Activa ofereix cursos de formació en línia a emprenedors i pimes (nova finestra)

  L’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social ha adaptat els serveis formatius que ofereix a la ciutadania per tal d’ajustar-los a la situació actual, marcada per la crisi sanitària. D’aquesta manera manté la seva oferta formativa durant el confinament.

 • 17/04/2020

  Ja es  pot tramitar l'ajut per a autònoms i microempreses del sector turístic

  S’ ha activat una línia d'ajuts directes dirigida a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic.

  A partir d’ara ja es pot tramitar aquest ajut a través del Canal Empresa. La línia s’ha dotat amb un pressupost de 3,5 milions d’euros.
 • 13/03/2020
  Covid-19

  Mesures preventives pel coronavirus

  16/03/2020 18:00:00
  AQUESTA INFORMACIÓ SERÀ ACTUALITZADA PERIÒDICAMENT

  L'Ajuntament decreta noves mesures extraordinàries

  ES CREA UN COMITÈ DE COORDINACIÓ I AVALUACIÓ DE LA COVID-19, ENCARREGAT DE FER EL SEGUIMENT DELS DIFERENTS SERVEIS MUNICIPALS
  Veure imatge de Mesures preventives pel coronavirus (nova finestra)
  L’Ajuntament de L’Hospitalet ha ampliat avui les mesures decretades a la ciutat per fer front al coronavirus Covid-19. Entre altres, es deixa en suspensió el control de les zones d’aparcament regulat, es limita l’afluència als parcs i jardins a l’esbarjo de mascotes i es limita també l’assistència als casaments civils.

  L’Ajuntament vetlla pel compliment de les mesures acordades per les administracions estatal i autonòmica, les competents en matèria de salut pública, en relació amb l’evolució del coronavirus Covid-19. L’objectiu municipal és donar una resposta eficaç, rigorosa i serena als reptes que ens planteja aquesta situació excepcional.
 • 13/03/2020
  Nota informativa del SOC

  Nota informativa 01/2020-SARS-COV-2 - Accions grupals

  Davant la Resolució SLT/720/2020 del Departament de Salut, per la qual s’adopten noves mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, la direcció general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral i la direcció general d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives, informen que cal que els centres propis i les entitats dels diferents programes que impulsen, adoptin els continguts de la resolució.

 • 29/04/2020

  Obert el tràmit online perquè els restaurants puguin vendre menjar a domicili durant la crisi de la Covid-19

  La mesura de l'Ajuntament estableix un procediment d'emergència i provisional per adquirir la llicència d'aquesta activitat.
  Veure imatge de Obert el tràmit online perquè els restaurants puguin vendre menjar a domicili durant la crisi de la Covid-19 (nova finestra)

  Amb la intenció de donar el màxim suport als restauradors locals, l'Ajuntament de L'Hospitalet ha posat en marxa el procediment pel qual els establiments que tenien llicència per a activitats de bar, restaurant o elaboració d'aliments, ara puguin preparar menjars per entregar a domicili. La mesura ha estat possible gràcies a la coordinació de l'Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social amb Activitats i Salut Alimentària de l'Ajuntament.

 • del dimecres 23 al dilluns 28 de setembre, 10 h

  Vols emprendre amb èxit? De la teoria a la pràctica amb casos reals

  Veure imatge de Vols emprendre amb èxit? De la teoria a la pràctica amb casos reals (nova finestra)

  Aquest curs va dirigit a persones emprenedores, empresaris i professionals que tinguin un projecte per implantar i vulguin disposar d’una guia pràctica del que s’ha de fer per tenir èxit en el seu plantejament i execució.

  *Aquesta acció formativa s'impartirà per mitjans telemàtics

 • del dimarts 29 de setembre al dijous 1 d'octubre, 10 h

  Com "viure" del teu negoci: les finances personals de la persona emprenedora

  Veure imatge de Com "viure" del teu negoci: les finances personals de la persona emprenedora (nova finestra)

  Aquest curs va dirigit a persones que s’estan plantejant iniciar una activitat i vulguin millorar el coneixement, la capacitat de planificació i la confiança en  la gestió de la seva economia i, d’aquesta manera, contribuir a millorar el seu benestar personal i els resultats del seu negoci.

  *Aquesta acció formativa s'impartirà per mitjans telemàtics

 • del dimecres 30 de setembre al divendres 2 d'octubre, 10 h

  Presenta els teus impostos per internet i estalvia temps i diners

  Veure imatge de Presenta els teus impostos per internet i estalvia temps i diners (nova finestra)

  La formació va dirigida a empresaris individuals i autònoms professionals independents, que tinguin interès a conèixer la mecànica del seus impostos.També es dirigeix a empresaris individuals i autònoms professionals independents, que hagin realitzat el taller ‘Aspectes fiscals i comptables que els autònoms han de conèixer sobre el seu negoci’, i que vulguin aprofundir en la part pràctica de la presentació dels seus impostos.

  *Aquesta acció formativa s'impartirà per mitjans telemàtics

 • Dimecres, 30 de setembre, 10 h

  05. Pla de contingència: Pla d'acció clau pel desconfinament d'un negoci 

  Veure imatge de 05. Pla de contingència: Pla d'acció clau pel desconfinament d'un negoci  (nova finestra)

  Temari complert:
  1. És un cigne negre
  2. Després de la COVID, què?
  3. Relació amb els empleats
  4. Canvis en les relacions amb els clients?
  5. Què fa la competència?
  6. Com ens relacionarem amb els proveïdors?
  7. Cadena de subministrament
  8. Cash is king!
  9. Definició del Pla d’Acció


  *Aquesta acció formativa s'impartirà per mitjans telemàtics

 • JAC. Junta arbitral de consum
 • OMIC. Oficina municipal d’informació al consumidor de L’Hospitalet
 • El Projecte L’H Exit s’adreça a joves, d’ entre 18 i 25 anys, que vulguin realitzar un itinerari de formació i pràctica en l’àmbit del motociclisme esportiu i participar com a equip de suport en l’escuderia amateur L’H Exit
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)