Notícies

Històric

Pàgina de resultats: 1 2 
 • 22/01/2018

  Presentació del Baròmetre d’opinió pública de L’Hospitalet 2017

  Els hospitalencs enquestats que creuen que la ciutat i el barri han millorat superen els que creuen el contrari
  Veure imatge de Presentació del Baròmetre d’opinió pública de L’Hospitalet 2017 (nova finestra)
  Presentats els resultats del Baròmetre d'opinió pública de L'Hospitalet 2017, que confirmen, un any més, que la majoria de ciutadans es mostren satisfets de viure a L’H, la consideren una ciutat amb identitat pròpia i s’hi senten identificats. En l’àmbit de ciutat, els problemes més rellevants són la neteja de l’espai públic, la immigració i la inseguretat ciutadana, entre que en l’àmbit personal, la política i els polítics, l'atur i la crisi econòmica són els temes que més preocupen.

  S’incrementa el percentatge de persones que es declaren satisfetes de viure a L’Hospitalet i identificades amb la ciutat. També la majoria considera que és una ciutat amb identitat pròpia

  La majoria dels hospitalencs es manifesten molt (24,7 %) o bastant (48,8 %) satisfets de viure a L’Hospitalet (73,5 %), davant un 23,6 % que n’està poc o gens. L’índex de satisfacció ha augmentat en quasi dos punts respecte a fa un any (71,8 %).
 • 17/01/2018

  L’Hospitalet serà present per primera vegada a la Fira Internacional de Turisme (Fitur)

  El turisme de negocis, la ciutat com a destinació turística esportiva, la gastronomia i el Districte Cultural són els elements principals de promoció
  La ciutat de L’Hospitalet, mitjançant la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic, participarà a la 38a edició de la Fira Internacional de Turisme,  Fitur 2018  —un dels salons més destacats en l’àmbit internacional vinculats al turisme que obre portes aquest dimecres 17 de gener a Madrid—, dins de l’espai cedit per la Diputació de Barcelona.

  Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de L’Hospitalet té com a objectiu promocionar la ciutat com a pol d’atracció turística a través d’un fulletó que, amb el nom We L’Hove. L’Hospitalet, la ciutat que es fa estimar, destaca des de diferents perspectives els principals atractius turístics de la ciutat: des de la seva gastronomia singular i diversa amb una àmplia oferta de locals de tapes i restaurants; o el turisme de negocis, un sector que ha crescut els darrers anys gràcies a la transformació urbanística que ha experimentat el Districte Econòmic de L’Hospitalet a l’entorn de la Granvia; a l’activitat empresarial i de negocis que genera Fira de Barcelona a Granvia L’Hospitalet; i el recinte firal de La Farga, ubicat al centre de la ciutat, i a la situació estratègica de la ciutat  entre l’aeroport, el port i la ciutat de Barcelona.
 • 15/01/2018

  Baixa l’atur a L’Hospitalet aquest mes de desembre un -1, 38%

  El sector serveis concentra la major part del descens de l’atur S’han fet més de 5.500 contractes, un 16,38% menys que el mes de novembre
  El mes de  desembre hi ha hagut una disminució de l’atur a l’Hospitalet  del -1,38%, que es tradueix en 211 aturats menys. D’aquesta manera, l’atur registrat ha estat de 15.046 persones,  un decrement més acusat que el provincial [-1,10%], la RMB [-1,12%], i el conjunt de Catalunya [-1,05%]. D’aquesta manera, la taxa d’atur d’aquest mes és de  l’11, 70%.

  Respecte al desembre de l’any passat l’atur baixa un -9,76% (1.627 aturats), una disminució també més pronunciada que la de la RMB [-8,48%], la provincial [-8,51%] i la catalana [-7,85%].

  Quant a ocupació, la disminució d’aquest mes s’ha concentrat en termes absoluts al sector serveis, amb 189 menys [-1,64%]. La indústria perd 23 aturats [-1,76%]; mentre que la construcció és l’únic sector on puja l’atur,  amb 67 nous aturats [4,59%]. N’hi ha una minva també entre els aturats sense feina anterior [-6,48%], i 58 persones menys.

  Respecte 2016 tots els sectors tenen davallades, destacant la indústria [-16,90%] i la construcció [-15,45%], tot i que en termes absoluts la minva més notable es troba als serveis, amb 1.098 aturats menys [-8,84%].

  Pel que fa a la contractació, aquest mes de desembre s’han fet un total de 5.574 contractes, fet que suposa una disminució respecte al novembre del -16,38%, i que representa 1.092 contractacions menys, un descens menys acusat que el català, amb un -18,30%, i el provincial, d’un -18,95%.
 • 09/01/2018

  Oberta la convocatòria d'una borsa d'administratiu/va a la Farga de L'Hospitalet

  La Farga, Gestió d'Equipaments Municipals de L'Hospitalet, ha obert una convocatòria d'una borsa per seleccionar  cinc persones per cobrir contractes d'interinitat o relleu del lloc de treball d'administratiu/va.

  El període de presentació de sol·licituds es va iniciar el passat dia 2 de gener, fins al proper 18 de gener. Les sol·licituds s'hauran de presentar al Registre General, situat al carrer de Barcelona, 2.

Pàgina de resultats: 1 2 
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)