Notícies

Formació

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 
 • 16/11/2017

  Es presenta a Gornal Activa l’informe sobre l’estat de la Formació Professional inicial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

  A L’Hospitalet, el curs 2016 2017 va haver una oferta de 68 titulacions d’ensenyament d’FP
  Veure imatge de Es presenta a Gornal Activa l’informe sobre l’estat de la Formació Professional inicial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (nova finestra)
  Gornal Activa ha acollit avui la presentació de l’estudi “Estat de la Formació Professional inicial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, realitzat per la Fundació BCN Formació Professional per encàrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

  L’informe aborda indicadors estructurals del sistema de la Formació Professional i del teixit econòmic de l’AMB, de la mobilitat de l’alumnat de l’FP inicial intermunicipal i, a més, s’identifica i detalla els perfils professionals associats a l’FP més buscats.  Aquests perfils s’han detectat i desenvolupat en col•laboració amb els Serveis locals d’ocupació, els centres formatius, els agents socials i les àrees d’Educació i de Promoció Econòmica dels municipis de l’AMB.

  Pel que fa a la ciutat de L’Hospitalet, durant el curs 2016-2107 l’oferta  d’ensenyaments d’Formació Professional va ser de 68 titulacions, de les quals destaquen les  51  titulacions d’FP inicial: 18 de grau mitjà 32 de grau superior i una titulació d’FP bàsica. Cal destacar els sis cicles d’ensenyaments artístics i els dos d’esportius. De programes de Formació i Inserció es van oferir 9 titulacions: 4 programes de Transició  al Treball,  3 programes d’Iniciació Professional i 2 programes de Formació i  Aprenentatge professional.

  Podeu consultar l’informe a: Fundació BCN Formació Professional
 • 26/09/2017

  En marxa el programa gastronòmic “A la tardor Platillos!” de L’Hospitalet amb la degustació de propostes.

  Ada Parellada és la xef convidada per formar part del jurat
  El Centre de Formació d’Hostaleria municipal de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, acull avui 26 i demà 27 de setembre, els cuiners i cuineres dels restaurants i les cocteleries que participaran en la quarta edició del programa gastronòmic “A la tardor, Platillos!”, que se celebrarà del 2 al 26  de novembre a L’Hospitalet.

  Els restaurants i les cocteleries participants elaboraran la proposta de platillo i de còctel  que oferiran durant la ruta gastronòmica,  i la presentaran al jurat degustador del programa, que enguany té com a padrina, la xef Ada Parellada, del Restaurant Semproniana.

  El jurat encarregat de valorar les propostes està compost, a més, pel gerent del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet, Àngel Ruiz, pel professor del Centre de Formació d’Hostaleria municipal, Ángel Palmero, per tècnics municipals i per representants del Club del Barman de Catalunya.
 • 21/09/2017

  L’Hospitalet elaborarà un mapa integral de la formació professional a la ciutat

  La ciutat ofereix 68 titulacions de Formació Professional de 19 famílies professionals
  Aquesta setmana s’han iniciat les classes pels alumnes de Formació Professional. A L’Hospitalet en els darrers anys l’alumnat d’FP ha crescut substancialment i enguany seran prop dels 4.000 estudiants tot i que tant a L’Hospitalet com el conjunt del país encara estan lluny de les fites marcades per la Unió Europea.

  En aquest curs, la ciutat ofereix 68 titulacions de Formació Professional de 19 famílies professionals, de les quals 51 corresponen a FP inicial (1 d’FP bàsica, 16 titulacions de grau mitjà i 34 de grau superior); 9 a programes de formació i inserció; 6 a ensenyaments artístics (1 de grau mitjà i 5 de superior); 2 a ensenyaments esportius de grau mitjà. A més, es realitzaran 2 cicles de grau mitjà i 14 de grau superior en la modalitat dual.
 • 20/07/2017

  Fins a l’1 de setembre es poden demanar les 289 beques per a estudis no obligatoris, homologats de Planeta Formació i Universitats

  Les atorga l’Ajuntament, segons recull el conveni signat amb l’editorial Grupo Planeta que instal•larà un gran centre de formació a L’H als antics jutjats el curs 2017-2018
  Fins l’1 de setembre es poden presentar les sol•licituds per demanar les beques per als estudis que oferta el grup Planeta Formació i Universitats a L’Hospitalet  a partir d’aquesta tardor.

  Per al curs 2017-2018 es convoquen 189 beques municipals destinades a la proposta formativa del centre de Planeta Formació i Universitats de L’Hospitalet, que cobriran el 100% de les despeses reals de l’ensenyament. I també es convoquen 100 beques de responsabilitat social amb una dotació, d’acord amb les bases aprovades, del 50% de les despeses reals de l’ensenyament.

  L’Ajuntament compta amb una plataforma online en el seu web www.l-h.cat, en la qual es pot consultar tota la informació general de la convocatòria, el calendari i les bases de les beques. La presentació de les sol•licituds és de 3 mesos: des de l’1 de juny  fins a l’1 de setembre.
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)