Notícies

Formació

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 
 • 30/11/2017

  El programa Escola de Bàrmans finalitza amb una classe magistral de cocteleria de Javier de las Muelas

  128 joves han participat en diversos programes de formació municipal del sector de la restauració i hostalería   Hi ha hagut un 40% d’inserció laboral
  La regidora de Comerç i Drets dels Consumidors de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Maria Ángeles Sariñena, ha tancat avui, 30 de novembre, la jornada  organitzada amb motiu de la finalització del programa singular Escola de Bàrmans.

  La jornada ha comptat amb la participació dels alumnes, així com també amb alumnes d’altres programes de formació que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet. Durant l’activitat s’han realitzat dues taules rodones, la primera  sobre experiències d’altres nois i noies participants en el curs de formació que han complert el seu objectiu professional de treballar en el sector de l’hostaleria; i la segona, amb professionals de l’àrea de recursos humans del sector de l’hostaleria sobre competències professionals i transversals que cerquen  les empreses  d’aquest sector.

  L’activitat ha  tingut  com a convidat Javier de las Muelas, que ha realitzat una classe magistral de cocteleria. De las Muelas és un emprenedor amb empreses a Barcelona, Madrid, Palma, Singapur, Bali o Tailàndia.
 • 27/11/2017

  Networking d’ocupació del projecte Innosmart L’H que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet

  Han participant 15 persones en recerca de feina amb formació o experiència en nous perfils tecnològics i 16 empreses de la ciutat.
  L’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació ha organitzat avui, dilluns 27 de novembre,  la jornada de networking en l’ocupació dins del programa Innosmart L’H que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet.

  L’activitat, celebrada  a l’Hotel SB Plaza Europa  de L’Hospitalet,  ha comptat amb  la participació  de 15 persones inscrites a les oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya en recerca de feina i amb experiència o formació en els sectors d’eficiència energètica i energia solar tèrmica, instal•lacions elèctriques i automàtiques, instal•lacions de telecomunicacions, automatització i robòtica industrial, manteniment electrònic, i sistemes electrotècnics i automatitzats; sistemes de telecomunicacions i informàtics, manteniment electromecànica i desenvolupament de projectes d’instal•lacions tèrmiques i fluids.

  Els participants han mantingut reunions breus amb 16 empreses de caràcter multiservei, industrial i  d’instal•lacions  amb l’objectiu de per posar en comú persones i  empreses relacionades amb aquests sectors per millorar l’ocupabilitat  a partir de la demanda de nous perfils professionals per part del teixit empresarial.
 • 27/11/2017

  L’Ajuntament signa un conveni de col•laboració amb Aigües de Barcelona i el Centre Cultural  i Esportiu Xaloc de foment de l’ocupació

  Es realitzarà un programa de formació de muntatge i manteniment de xarxes d’aigua   El programa incorpora el compromís de contractació de 6 mesos mínim per al 60% dels participants
  L’alcaldessa, Núria Marín, ha signat avui un conveni de col•laboració amb Aigües de Barcelona i el Centre Cultural i Esportiu Xaloc per a la realització del Programa de formació amb compromís de contracció de muntatge i manteniment de xarxes d’aigua, amb certificat de professionalitat de nivell 2.

  L’acte ha comptat amb els representants d’Aigües de Barcelona, Ignacio María Escudero, i del Centre Cultural i Esportiu Xaloc, Ramon Homs, que han signat aquest conveni, i amb el tinent d’alcaldia de l’Àrea  de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver.

  En el programa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), hi participen 15 persones seleccionades de col•lectius prioritaris de persones en situació de desocupació:

  • Dones, amb independència dels temps de desocupació
  • Joves menors de 30 anys
  • Persones amb especials dificultats d’inserció al mercat de treball i/o en situació de vulnerabilitat social (persones amb discapacitat, majors de 45 anys, persones aturades de llarga durada)
  • Persones que no cobrin la prestació per desocupació o que no hi tinguin dret
 • 23/11/2017

  Dinar de clausura dels participants del programa Casa d’Oficis amb familiars al Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament de L’Hospitalet

  Han participat 24 alumnes en tres especialitats formatives
  L’Alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marin, ha assistit avui, dijous 23 de novembre, al dinar de comiat del programa Casa d’Oficis del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Ajuntament de L’Hospitalet en què es convidaven els familiars dels 24 alumnes que han participat en aquest programa formatiu amb l’objectiu de donar visibilitat i posar en valor l’aprenentatge dels joves al llarg de l’any.

  El dinar ha comptat també amb la presència del tinent d’alcaldia de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver; i d’altres  regidors i membres del consistori.

  Casa d’Oficis és un programa de formació i  treball orientat a la inserció laboral de joves menors de 25 anys residents a la zona nord de L’Hospitalet, demandants d’ocupació i  amb un nivell de qualificació assolit d’ESO.

  El projecte ha tingut una durada de gener a desembre de 2017, amb un total de 1.800 hores i s’ha impartit al Centre de Formació d’Hostaleria municipal en tres especialitats: cuiner/a; servei de restaurant, bar i cafeteria; i operacions bàsiques de pisos d’allotjament.
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)