Notícies

Formació

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5  ... 
 • 23/12/2016

  La participació en cursos d’FP Inicial a L’Hospitalet el 2016  és la més alta dels darrers deu anys

  S’incrementa la formació per l’ocupació a la ciutat
  L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Observatori de la Formació Professional, de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, ha publicat l’informe sobre els ensenyament professionals a la ciutat, com una eina d’informació per a la planificació en matèria de Formació Professional.

  L’informe recull les dades anuals sobre ensenyaments professionals de la ciutat de forma integrada: formació professional inicial, formació  ocupacional i formació contínua, amb un apartat específic sobre aquesta formació.  Així, durant el curs 2015/16,  4.161 alumnes van fer cursos de FP Incial a la ciutat (PFI, cicles de grau  mitjà i cicles de grau superior); essent la xifra més alta dels darrers 10 anys.

  Per la seva banda,  3.445 persones van optar per la Formació Professional per l’ocupació: 1645 en formació ocupacional, que experimenta un fort creixement respecte la convocatòria anterior i 1.800, en contínua. Aquest subsistema de la FP té com a objectius impulsar i estendre entre les persones treballadores, tant desocupades com  ocupades, i les empreses, una formació que respongui a les seves necessitats de qualificació i competitivitat; i que alhora contribueixi  al desenvolupament econòmic i la cohesió  social.

  L’increment de la formació ocupacional en el darrer any es deu  bàsicament a les accions de Centre d’Innovació i Formació Ocupacional de l’Hospitalet i a la Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries  (FOAP).
 • 15/12/2016

  L’Ajuntament impulsarà el 2017 formació per a l’ocupació per a joves i persones a l’atur

  Un total de 10 cursos de FOAP en cinc famílies professionals Cases d’oficis d’hostaleria, i d’instal•lacions i eficiència energètica dins de Treball als Barris.
  Escola de Bàrmans, programa Joves per l’Ocupació i Fem Ocupació  per a joves.
  L’Ajuntament oferirà el proper 2017 formació per a l’ocupació a través de diversos programes adreçats a diferents perfils professionals, situacions laborals i edats, amb l’objectiu d’oferir formació que afavoreixi la qualificació i la promoció de les persones, de cara a una millora en la inserció o reinserció  al món laboral, alhora que impulsi la productivitat i competitivitat de les empreses.

  Així, el 2017, l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació oferirà 10 cursos de formació d’ofertes en àrees prioritàries (FOAP), adreçats a persones que es troben en situació d’atur, en cinc famílies professionals
  —informàtica i producció audiovisual,  amb dos cursos de confecció i publicació de pàgines web i desenvolupament de productes audiovisuals multimèdia interactius; atenció sociosanitària, amb formació de gestió de trucades de teleassistència i d’atenció  sociosanitària a persones dependents en institucions socials;  3 cursos de la família d’automoció: operacions de manteniment d’electromecànica de vehicles i de carrosseria de vehicles, i manteniment d’elements no estructurals de carrosseria de vehicles; un curs d’operacions de fontaneria i climatització domèstica, i finalment, dos cursos de la branca d’administració i gestió, amb creació i gestió de microempreses i operacions auxiliars de serveis administratius i  generals.

  També durant el 2017,  es torna a impulsar el programa de Treball als Barris, per a la millora de l’ocupabilitat de les persones. Hi haurà un dispositiu d’inserció laboral (DIL) per a 200 participants; dos projectes de Casa d’Oficis, un d’hostaleria adreçat a 24 joves, amb les especialitats de cuina, servei de bar i restaurant, i servei d’allotjament a pisos, que es realitzarà al Centre de Formació d’Hostaleria municipal; i com a novetat un curs d’instal•lació  i eficiència energètica, adreçat a 16 joves, que es realitzarà al Gornal Activa, amb especialitats d’electricitat, instal•lacions solars tèrmiques, fontaneria i calefacció-climatització.
 • 14/12/2016

  Comença a funcionar la II Llançadora d’Ocupació de L’H

  Per millorar la recerca d’un lloc de treball
  Un total de 20 persones aturades han començat a entrenar una nova cerca de treball en la II Llançadora d’Ocupació de L’Hospitalet, impulsada per la Fundació Santa María la Real, la Fundació Telefònica i  l’Ajuntament  de L’Hospitalet, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social (POISES).

  El nou equip de la llançadora el constitueixen 20 persones aturades (16 dones i 4 homes) amb edats compreses entre els 20 i els 55 anys. Tenen diversos perfils formatius (ESO, formació professional, batxillerat o estudis universitaris) i procedeixen de diferents sectors, com la logística, l’educació, la comunicació i el màrqueting, l’administració, l’atenció al client o la gestió de qualitat, entre d’altres.

  Es tracta d’un grup heterogeni, amb experiències molt diverses, amb el qual s’entrenarà una cerca de treball en equip perquè puguin millorar la seva motivació, conèixer noves eines de cerca de treball, reforçar les seves competències transversals i multiplicar les seves oportunitats d’inserció laboral.
 • 07/12/2016

  El programa integral “Joves en acció” de l’Ajuntament de L’H finalitza amb un 35% d’inserció laboral

  S’ha ofert formació en automoció, instal•lacions elèctriques i atenció al públic en anglès.


  L’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de L’Hospitalet finalitza aquest mes de desembre el  Programa Integral de formació i treball: “Joves en acció” que ofereix la iniciativa europea Garantia Juvenil de formació i treball, en què han participat 60 joves amb una taxa d’inserció laboral del 35%.

  Joves en acció es va iniciar el passat desembre de 2015 i  ha ofert formació en matèries d’automoció, instal•lacions elèctriques i atenció el públic en anglès. Aquest programa s’emmarca en les iniciatives de noves oportunitats recollides per la Unió Europea i s’ha adreçat a joves que per circumstàncies diverses necessiten un procés d’orientació per redirigir les seves trajectòries de formació i  professionals. El  programa ha ofert per una banda serveis d’orientació i  tutorització, i per altra, formació i adquisició d’experiència professional.
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5  ... 
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)