Notícies

Formació

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 
 • 30/11/2015

  L’Ajuntament de l’Hospitalet finalitza el programa Gastronomia L’H amb el seminari-taller: “Una ciutat per trobar-se”, sobre el paper social de bars, bodegues  i restaurants.

  Trenta-dos ponents i prop de cent restauradors han passat per les  jornades.
  L’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació  ha celebrat, avui  30 de novembre el III seminari-taller: “Una ciutat per trobar-se”, del programa Gastronomia L’H que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet adreçat als establiments locals, en què ha abordat el paper dels bars, les bodegues i els restaurants com a espais de trobada i socialització en les ciutats.

  El seminari ha comptat amb la ponència de l’investigador de l’etnografia relacionada amb la gastronomia de la ciutat de L’Hospitalet,  Honorio Blasco; una taula rodona  amb representants de bodegues i vermuteries  de l’entorn metropolità: Enric Cardona, del Celler d’en Pep de L’Hospitalet;  Àngel Geriz, de la Bodega 1900;  Marcel Gasull, del Morro Fi; Jordi Miralles, de Senyor Vermut; i Mike Cruickshank, de Balius Bar, de Barcelona; i dos tallers sobre cocteleria a càrrec de Juan Maria Aguado del Museu  del Vermut de Reus i Manel Tirvió, expert i professor del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

  Amb aquesta activitat finalitza el programa Gastronomia L’H, impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, iniciat el passat 30 de setembre amb una jornada inaugural i tres seminaris dedicats a la gastronomia des de diferents perspectives: tradicional, moderna, diversa i com a element de trobada, en què han participat trenta-dos ponents i han assistit prop de cent restauradors i persones que treballen al voltant de la gastronomia a la ciutat.
 • 16/11/2015

  L’Ajuntament presenta l’estudi de la formació professional de 2015

  Un total de 6.885 alumnes van cursar estudis de formació professional inicial i formació professional per a l’ocupació  La inserció laboral dels graduats és del 36,8 %, amb l’àmbit sanitari com a principal sector d’inserció, amb un  50,8 %
  L’Àrea Municipal de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament ha elaborat, a través de l’Observatori de la Formació Professional, l’informe 2015 de la formació professional a L’Hospitalet, un document que dibuixa el mapa d’aquests ensenyaments a la ciutat i que pretén ser una eina d’informació per als ciutadans que es plantegen accedir al sistema de formació professional, per als estudiants i tècnics municipals que en formen part i per a altres administracions que planifiquen programes de formació i ocupació.

  L’informe analitza dades del curs 2014-2015, entre les quals destaca que a la ciutat de L’Hospitalet van cursar estudis de formació professional 6.885 alumnes: 3.770  en el marc de la formació professional inicial en programes de formació i inserció (PFI) i cicles de grau mitjà i superior, un  8 % més d’alumnes respecte al curs anterior; i 3.115 alumnes a través de la formació professional per a l’ocupació.

  L’estudi també mostra l’oferta de la formació professional a la ciutat per aquest curs 2015-2016, on s’imparteixen 64 especialitats de formació professional inicial de 17 famílies professionals. Pel que fa a la formació professional per a l’ocupació, hi ha 77 especialitats amb certificat de professionalitat homologades al municipi.

  Podeu consultar l’estudi a http://www.dinamitzaciolocallh.cat
 • 12/11/2015

  S’obre la inscripció per al programa de formació ocupacional Oqupa’LH

  L’objectiu és oferir formació adaptada a les demandes del mercat laboral. L’oferta se centra en el sector químic, molt arrelat a la ciutat El programa ofereix 60 places per a joves de 16 a 30 anys i persones de més de 45 anys
  L’Àrea Municipal de Promoció Econòmica i Ocupació ha obert el període d’inscripció per al projecte Oqupa’LH, un programa de formació que té com a objectiu la formació focalitzada en les necessitats particulars del mercat de treball per tal de guanyar experiència professional, millorar l’ocupabilitat i la formació en competències específiques i la inserció laboral en el sector industrial.

  A L’Hospitalet, el programa se centra en el sector químic, un àmbit  industrial amb un fort arrelament al territori, amb 67 empreses i un total de 1.815 treballadors en el sector. El programa consta de 690 hores de formació i el lliurament de certificats de professionalitat. En total s’ofereixen 60 places a dos col•lectius de persones en situació d’atur: persones de més de 45 anys amb experiència professional prèvia acreditada, i joves de 16 a 30 anys amb formació acadèmica en el sector químic. D’altra banda, el projecte preveu el contacte amb 15 empreses, per aconseguir un 50 % d’insercions laborals.

  Oqupa’LH està impulsat per la Diputació de Barcelona dins el projecte Ocupació a la indústria local.

  L’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació té previst organitzar una jornada informativa a la seva seu el proper 19 de novembre en dues sessions: a les 10 i a les 12 hores.
 • 09/11/2015

  L’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació organitza el II Seminari-taller gastronòmic: “Una ciutat de diversitat”

  Representants de l’Associació de Celíacs de Catalunya, de la cultura àrab i d’una empresa  de productes vegetarians debaten sobre les necessitats d’aquests col•lectius.


  L’Àrea de promoció Econòmica i Ocupació ha organitzat el segon seminari-taller del programa “GastronomiaL’H”. Amb el títol: “Una ciutat de diversitat”,  el seminari ha tractat les alternatives gastronòmiques que hi ha al mercat segons els diferents estils de vida de la població.

  El seminari ha comptat amb la ponència de Joan Ribas, professor d’Antropologia de la Universitat de Barcelona i investigador de l’Observatori de l’Alimentació que ha parlat sobre els diferents estils de vida i els canvis que es produeixen en l’alimentació; una taula rodona amb representants de la cultura àrab, de l’Associació de Celíacs de Catalunya i de l’empresa Vegetalia, que han parlat sobre les alternatives alimentàries de col•lectius que per diferents motius tenen necessitats específiques; i amb dues demostracions culinàries dels xef Plablo Brunengo, del restaurant Vegetalia i Carlos Milán, de l’obrador de productes sense gluten Alatria.

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)