1. Assessora't

2. Elabora el pla d'empresa

 • Aquí tens tota la documentació i les eines que necessites:
Guia per a relalitzar el Pla d'Empresa
Guia per a realitzar el Pla Econòmic i Financer

3. Anima't a emprendre!

Suport a l'empresa

Notícies

 • 12/03/2018

  Gornal Activa acull una incubadora per a empreses de creació de videojocs, en el marc del Districte Cultural L’H

  PlayStation Talents Games Camp L’Hospitalet donarà l’oportunitat a cinc equips de joves emprenedors de desenvolupar els seus projectes durant dos anys
  L’equipament Gornal Activa acollirà una incubadora per a empreses de creació de videojocs, la primera d’aquestes característiques que s’instal•la a Catalunya, en el marc del Districte Cultural L’H. La iniciativa forma part del programa PlayStation Talents de Sony, que té com a objectiu donar suport al talent mitjançant la formació de professionals, la potenciació de l’emprenedoria en el sector dels videojocs i el foment de la col•laboració entre els estudis.
 • 08/03/2018

  El programa L'H Gastro impulsarà la innovació en el sector de la restauració

  El programa incidirà en l’ocupació i l’empoderament del personal de servei del sector hostaler. Els negocis de restauració també rebran assessorament i acompanyament en innovació.
  Ahir dimecres 7 de març l’Ajuntament de l’Hospitalet va presentar el nou programa  L’H Gastro, dirigit al sector de la restauració. Es tracta d’un programa d’innovació dissenyat per produir un salt de qualitat en tots els àmbits del sector gastronòmic de la ciutat i que es gestionarà des de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació. La regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez, va ser l’encarregada de presidir l’acte de presentació.

 • 02/03/2018

  Gornal Activa, tres anys al servei de l’empresa i l’emprenedor

  EL SUPORT ALS EMPRENEDORS I A LA CREACIÓ D'EMPRESES SÓN EL NUCLI ESSENCIAL DE L'ACTIVITAT DE GORNAL ACTIVA. AQUESTA ACTIVITAT ES TRADUEIX EN NOUS LLOCS DE TREBALL A LA CIUTAT. 
  Amb l’inici del 2018, Gornal Activa ha complert el seu tercer any en funcionament. Ja es pot fer balanç en xifres d’aquest primer trienni. L’equipament del barri del Gornal, en aquest temps, ha comptabilitzat fins a cinc mil usuaris atesos. Unes cinc mil atencions personals que s’han traduït, directament, en la creació de més de 200 empreses amb l’ajut de l’Oficina de Serveis a l’Empresa.
  Els 200 nous projectes han donat pas a la creació de gairebé 300 llocs de treball. Aquest darrer és probablement l’indicador que millor reflecteix el balanç de la gestió de Gornal Activa, per l’impacte real en l’economia de la ciutat i per la seva conversió directa en ocupació. 
  Entre 2015 i 2017 s’han dut a terme, també, 156 accions de formació, entre cursos, tallers, jornades, etc., que han significat més de 1.700 hores de formació a les aules. En total, més de 1.800 alumnes han assistit a les accions formatives dels especialistes que col•laboren amb Gornal Activa.

Agenda

 • Dimarts, 18 de setembre, 10 h

  Sessió: Economia social i cooperativisme

  ESSVeure imatge de ESS (nova finestra)
  En primer lloc, es partirà de la definició dels conceptes, des de la perspectiva legal i històrica i es presentaran els principis del cooperativisme. En segon lloc, s’introduirà la reflexió sobre la governança i la participació democràtica que caracteritza aquestes organitzacions. La sessió s’estructurarà a partir de casos pràctics.

  INSCRIPCIÓ EN LÍNIA
 • Dimecres, 19 de setembre, 9 h

  Jornada informativa sobre el mercat local de la Reempresa

  Una aposta per la continuïtat d'empreses viables que cerquen un relleu 
  Veure imatge de Reempresa (nova finestra)
  Jornada de dinamització amb l'objectiu de presentar els serveis de Reempresa a possibles agents prescriptors: gestories, assessories, gabinets d'advocats, agrupacions de botiguers i, en general, sectors relacionats amb la compra-venda d'empreses.
  En acabat, hi haurà un espai de cafè networking relacional entre els assistents.
 • Dijous, 20 de setembre, 9 h

  Sessió: Emprendre amb èxit i orientats al mercat

  Veure imatge de mercat (nova finestra)
  Els objectius de la sessió són ajudar emprenedors i empreses a tenir èxit orientant el negoci, donar Idees de negoci per créixer en els mercats actuals, entendre que cal treballar per estar orientat al mercat, identificar les parts d’un model de negoci orientat al client i donar eines per tal que els emprenedor millorin la seva idea de negoci.

  INSCRIPCIÓ EN LÍNIA
 • Dimecres, 26 de setembre, 10 h

  Sessió: Utilització simple i eficient del certificat digital, signatura electrònica i firma electrònica a l'empresa

  Signatura digitalVeure imatge de Signatura digital (nova finestra)
  Objectius: Introduir conceptes bàsics sobre la utilització del certificat digital, signatura electrònica i facturació electrònica. Eines i mecanismes per facilitar-ne la implantació. Mostrar avantatges d’emprar el certificat digital, la signatura i la facturació electrònica. Ensenyar a decidir com implantar-los.

  INSCRIPCIÓ EN LÍNIA
 • Dimecres, 26 de setembre, 20:30 h

  Conferència “El món digital i la seva relació amb el comerç”

  Activitat realitzada dins del Pacte Local pel Comerç de L’Hospitalet
  Veure imatge de Comerç (nova finestra)
  Conferència amb l’objectiu de tractar com el sector del comerç s’està adaptant a les noves tecnologies, al comerç electrònic, al nou màrqueting digital i, a les noves formes de comunicació i difusió.
  Ponent: Anna Serrano Coll
  Entrada lliure
 • Divendres, 28 de setembre, 10 h

  Sessió: Com fomentar les habilitats comercials

  ComercialVeure imatge de Comercial (nova finestra)
  Els objectius de la sessió són dotar d’eines, coneixements i habilitats per saber comercialitzar amb èxit una idea, producte o servei i que els participants coneguin les fases de venda i tècniques per ser més proactius i fer més bons tancaments.

  INSCRIPCIÓ EN LÍNIA
 • de l'1 al 4 d'octubre, 10 h

  Curs: Tecnologies i xarxes socials et poden ajudar a difondre la teva marca personal i el teu negoci

  Formació en dues sessions: 1/10/18 i 04/10/18.
  Veure imatge de Marca personal (nova finestra)
  La primera sessió va dirigida a descobrir la teva marca personal i com transmetre-la en el món d’internet. A la segona sessió, els emprenedors podran conèixer moltes de les eines del món tecnològic que els envolten i que poden ser aplicables als seus negocis.

  INSCRIPCIONS EN LÍNIA
 • Dimarts, 2 d'octubre, 10 h

  Sessió: Canvas Business Model

  Veure imatge de ESS (nova finestra)
  L’objectiu és presentar la metodologia del Canvas Business Model en el marc de l’economia social. Ja que el Canvas Business Model és una eina molt freqüent, és important poder-la explicar amb exemples d’organitzacions de l’economia social.

  INSCRIPCIÓ EN LÍNIA
 • Dimarts, 2 d'octubre, 10 h

  Sessió: Vendre productes en línia. Els millors canals de venda i les millors estratègies de màrqueting.

  Veure imatge de e-commerce (nova finestra)
  Sessió dirigida a descobrir els millors canals de venda i les estratègies de màrqueting més adequades per vendre productes a través d'internet. S'atendran els casos pràctics dels assistents a la formació.

  INSCRIPCIÓ EN LÍNIA
 • del 15 d'octubre al 4 de desembre

  Curs: Big Data Visualization

  Curs gratuït de 200 hores
  Veure imatge de Fundación Telefónica (nova finestra)
  La Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic i Fundación Telefónica impulsen el curs BIG DATA Visualization – Formació digital per la millora de l’ocupabilitat, amb l’objectiu d’oferir un programa per a la professionalització de joves en el sector tecnològic.
  Aquesta és una ocasió única perquè adquireixis els coneixements necessaris per encetar una carrera professional en un sector de futur.

  INSCRIPCIONS AQUÍ
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)